ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΑfD: «Τέλος στην δικτατορία του κορωνοϊού – Με τον φόβο καταργείτε την ελευθερία»

ΑfD: «Τέλος στην δικτατορία του κορωνοϊού – Με τον φόβο καταργείτε την ελευθερία»

Στην αρχή της πανδημίας τα ηγετικά κλιμάκια της AfD έδειχναν μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα και καλούσαν όλες τις τοπικές κομματικές οργανώσεις να ακυρώσουν, για προληπτικούς λόγους, εκδηλώσεις που δεν θεωρούνται “εντελώς απαραίτητες”.

Σήμερα, η κομματική ηγεσία επιμένει στη διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Νοεμβρίου στην πόλη Κάλκαρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να μην δώσουν οι τοπικές αρχές την οριστική έγκριση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα ισχύοντα με βάση τα τελευταία περιοριστικά μέτρα, η διεξαγωγή κομματικών εκδηλώσεων επιτρέπεται μόνο αν ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπερνά τους 250.

Όπως επισημαίνει ο Μπερντ Μπάουμαν, ηγετικό στέλεχος του AfD στόχος είναι πλέον “να κρατήσει ψηλά τη σημαία της ελευθερίας και των θεμελωδών δικαιωμάτων” στην εποχή της πανδημίας.

Τι γίνεται όμως με τους ακραίους, που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων και συμπεριφέρονται επικίνδυνα, αγνοώντας ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό; Ο Μπάουμαν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για “μεμονωμένους ανόητους”, με τους οποίους το κόμμα του δεν έχει “καμία σχέση”.

Στο κρατίδιο της Σαξονίας η AfD ετοιμάζει ήδη πλακάτ διαμαρτυρίας με σύνθημα “Τέλος στη δικτατορία του κορωνοϊού”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντέτλεφ Σπάνγκενμπεργκ, εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα υγείας, καταγγέλλει τα κόμματα εξουσίας ότι “με τον φόβο και τον πανικό θέλουν να αναγκάσουν τον κόσμο να δεχθεί, χωρίς να διαμαρτύρεται, όλο και περισσότερους περιορισμούς της ελευθερίας του, ακόμη και τους πιο αυθαίρετους και ανούσιους…”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.