ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντεπίθεση Ουγγαρίας- Πολωνίας στην ΕΕ: «Αλλαγές στα περί κράτους δικαίου αν θέλετε το Ταμείο»

Αντεπίθεση Ουγγαρίας- Πολωνίας στην ΕΕ: «Αλλαγές στα περί κράτους δικαίου αν θέλετε το Ταμείο»

Κοινή πρόταση υπέβαλαν Πολωνία και Ουγγαρία, προκειμένου να επιλυθεί το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Μετά το βέτο, που άσκησαν Πολωνία και Ουγγαρία απειλώντας το Ταμείο Ανάκαμψης, σε κοινή τους δήλωση περνούν στην “αντεπίθεση” και επιμένουν ότι θέλουν να περιορίσουν κάθε όρος του Κράτους Δικαίου που συνδέεται με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω η σύνδεσή τους.

Προσθέτουν, δε, ότι η πρότασή τους θα διευκολύνει την ταχεία έγκριση του προϋπολογισμού της ΕΕ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ουγγαρία και Πολωνία αντιδρούν στα σχέδια παράδοσης της κυριαρχίας των χωρών μπλοκάροντας ρυθμίσεις όπως και το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ καθώς υπάρχει ρήτρα ότι τα κράτη-μέλη οφείλουν να τηρούν το «κράτος δικαίου« που προαναφέραμε για να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης έθεσαν βέτο την Δευτέρα στην στην έγκριση του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021/27 και του Ταμείου Ανάκαμψης από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι ο νόμος για τον προϋπολογισμό περιέχει μια ρήτρα που εξαρτά την πρόσβαση στα κεφάλαια από την τήρηση ενός ψευδεπίγραφου «κράτους δικαίου».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εάν οι χώρες αυτές αρνηθούν να ενσωματώσουν διαφόρων ειδών «δικαιωματιστικές τρέλες» όπως η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ή αρνούνται να δεχθούν την μεταφορά παράνομων μεταναστών στα εδάφη τους, δεν θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια στιγμή που αυτή θα εισπράττει κανονικά τους φόρους τους.

Το ίδιο ισχύει και για τα κονδύλια του περίφημου “Ταμείου Ανάκαμψης” που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τις χώρες να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά τα απανωτά lockdown.

Β.Όρμπαν: “Μετατρέπει την Ευρώπη σε ήπειρο μεταναστών”

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δείχνοντας για ακόμα μια φορά τι εστί “ευρωπαϊκό κράτος δικαίου” δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να υποκύψει στην επιρροή του δικτύου των χρηματοδοτών του Τζορτζ Σόρος, το οποίο, όπως λέει, εργάζεται εδώ και χρόνια για να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια ήπειρο μεταναστών.

Ο Ορμπάν αντέδρασε στο κείμενο του Soros στις 18 Νοεμβρίου στην πύλη «Project Syndicate», στο οποίο ο Αμερικανός επιχειρηματίας ουγγρικής καταγωγής συμβουλεύει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τιμωρήσουν αυστηρά τα μέλη που δεν θέλουν να γίνουν μέλη του πολυεθνικού συνονθυλεύματος με τον τίτλο «Ανοικτοί Ουρανοί».

«Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η Ευρώπη θα είναι πάλι μεγάλη αν οι λαοί της γίνουν πάλι μεγάλοι και αντισταθούν σε κάθε μορφή αυτοκρατορικής φιλοδοξίας», επεσήμανε ο Β.Ορμπάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίκτυο Σόρος εργάζεται εδώ και χρόνια για να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια ήπειρο μεταναστών.

«Σήμερα, το δίκτυο Σόρος, το οποίο προωθεί μια παγκόσμια ανοιχτή κοινωνία και επιδιώκει την κατάργηση των εθνικών πλαισίων, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι στόχοι αυτού του δικτύου είναι προφανείς: η δημιουργία πολυεθνικών, πολυπολιτισμικών ανοιχτών κοινωνιών επιταχύνοντας τη μετανάστευση και καταργώντας τη λήψη αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο και τοποθετώντας την στα χέρια της παγκόσμιας ελίτ», δήλωσε ο Orban

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.