ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Brexit: Προς… «no deal» Βρετανία και ΕΕ

Brexit: Προς… «no deal» Βρετανία και ΕΕ

Όπως όλα δείχνουν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα φτάσουν σε συμφωνία για την μεταβατική περίοδο του Brexit μέχρι την Κυριακή, οπότε και λήγει η προθεσμία.

Τα σχέδια σε πρώτη φάση στοχεύουν στη διασφάλιση της λειτουργίας των αεροπορικών και οδικών συνδέσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου.

Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε στους 27 ότι το σενάριο της μη συμφωνίας είναι το πιθανότερο τέλος στις «δύσκολες» συνομιλίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η ΕΕ θα παραμείνει σταθερή σε βασικές αρχές, όπως η πρόσβαση στην κοινή αγορά και οι αλιευτικές ποσοστώσεις.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» για μη συμφωνία, εκτός αν η ΕΕ αλλάξει τη θέση της.

Παρά τις εντατικές διαπραγματεύσεις των τελευταίων εβδομάδων, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να υπερβούν τα εμπόδια σε κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ αυτών οι όροι ανταγωνισμοί και τα αλιευτικά δικαιώματα.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για το σενάριο της μη συμφωνίας

Πέραν της διασφάλισης των μεταφορικών συνδέσεων, οι Βρυξέλλες εξετάζουν την πιθανότητα πρόσβασης σε αλιευτικές περιοχές στα χωριά ύδατα για ένα χρόνο ή μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε μάλιστα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, θα υπάρξει «μια νέα αρχή για παλιούς φίλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.