Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να εξέφρασε την ενόχλησή της για τις διαρροές στον γερμανικό Τύπο, και συγκεκριμένα για το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο υποστήριζε πως η ΕΕ αγόρασε λιγότερα εμβόλια κατά του κορονοϊού από όσα χρειάζονται οι 27 χώρες-μέλη.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το ethnos.gr, εκπρόσωπος της Κομισιόν τονίζει πως, όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες, κανείς δεν ήξερε ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί, οπότε προτίμησε να κλείσει συμφωνίες με πολλές υποσχόμενες εταιρείες, από το να πάρει πολλά εμβόλια από μόνο μία.

“Ο σκοπός των διαπραγματεύσεών μας ήταν να οικοδομήσουμε ένα χαρτοφυλάκιο με πολλά υποψήφια εμβόλια από διαφορετικές εταιρείες, που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες, προκειμένου να αυξήσουμε τις πιθανότητες ανάπτυξης εμβολίου που θα ήταν ασφαλές αποτελεσματικό και προσιτό για τους Ευρωπαίους πολίτες”, τονίζει η Κομισιόν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

“Αυτός ήταν ένας βασικός στόχος της στρατηγικής μας για τα εμβόλια της ΕΕ, στην οποία έχουν εγγραφεί επίσημα όλα τα κράτη μέλη”, τονίζει με νόημα, υποννοώντας ξεκάθαρα ότι η Γερμανία ήταν εξαρχής ενήμερη για κάθε βήμα της διαδικασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Επίσης, διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις πριν από την έναρξη των κλινικών δοκιμών ή προτού τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών ήταν διαθέσιμα. Δεν υπήρχε βεβαιότητα ότι κάποιο από τα υποψήφια εμβόλια θα ήταν αποτελεσματικό και ασφαλές”, συμπλήρωσε πηγή της Κομισιόν.