ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε πανικό οι Βρυξέλλες- Μακρόν σε Μέρκελ: «Φέρτε ότι εμβόλιο βρείτε» – Εξετάζεται το Sputnik V

Σε πανικό οι Βρυξέλλες- Μακρόν σε Μέρκελ: «Φέρτε ότι εμβόλιο βρείτε» – Εξετάζεται το  Sputnik V

Σε πανικό φαίνεται ότι βρίσκεται η ΕΕ εξαιτίας της ανικανότητάς της να βρει μια διαδικασία για να διασφαλίσει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, με τις χώρες μέλη να μην προχωρούν σε σε εναλλακτικές λύσεις, όπως η Ελλάδα η οποία με τα φοβικά σύνδρομα της κυβέρνησης διστάζει να προχωρήσει σε δική της παραγγελία εμβολίων.

Μετά το φιάσκο με την εταιρεία Astrazeneca τώρα Γάλλοι και Γερμανοί δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να υπογράψουν για οποιοδήποτε εμβόλιο ακόμη και αυτό του ρωσικού Sputnik V σπεύδοντας να πουν ότι «η γεωπολιτική στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει κανένα ρόλο».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωπος του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν «στην υποδοχή στην Ευρώπη οποιουδήποτε εμβολίου που τηρεί τις προδιαγραφές της ΕΕ και οι γεωπολιτικές ισορροπίες και αντιθέσεις δεν παίζουν κανένα ρόλο», δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Η απάντηση αυτή ήρθε σε ερώτηση αναφορικά με το αν οι Βρυξέλλες εξετάζουν την προμήθεια ποσοτήτων του Sputnik V, καθώς η Α.Μέρκελ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει στην Γερμανία.

Μάλιστα σε ότι αφορά το Sputnik-V αυτό ενδέχεται να εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ τον Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ μιλώντας στην εκπομπή «Βέστι» του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία -1».

«Έχουμε καταθέσει τα έγγραφα για την έγκριση (του ρωσικού εμβολίου) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), που είναι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και αυτή η διαδικασία εξέτασης μπορεί να διαρκέσει τον Φεβρουάριο, ίσως έως τις αρχές Μαρτίου», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη των ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει μία ημέρα αργότερα στις 10.00 το πρωί νέα τηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφάλεια, την άμυνα και την Νότια Γειτονία όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.