ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αγωνιά ο Μάνφρεντ Βέμπερ: «Η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα πυρομαχικά»!

Αποφασισμένοι ΗΠΑ και ΕΕ να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο πιο πολύ γίνεται

Αγωνιά ο Μάνφρεντ Βέμπερ: «Η Ουκρανία χρειάζεται  άμεσα πυρομαχικά»!

Τη θέση ότι η Oυκρανία χρειάζεται πυρομαχικά και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν εξέφρασε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με επιστολή του προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Ενόψει της επείγουσας ανάγκης να βοηθηθεί η Ουκρανία στην πλήρωση των αποθεμάτων πυρομαχικών της, η Ομάδα του ΕΛΚ θα ήθελε να ζητήσει επείγουσα διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 163 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση κανονισμού της Επιτροπής «Νόμος για την υποστήριξη της παραγωγής πυρομαχικών», αναφέρει ο Βέμπερ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι

«η διαδικαστική ψηφοφορία επί αυτού του αιτήματος θα μπορούσε να διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου, ενώ η ψηφοφορία επί της πρότασης θα μπορούσε να προγραμματιστεί για τη σύνοδο ολομέλειας του Μαΐου.

Αυτό θα δώσει χρόνο στους εμπειρογνώμονές μας – ιδίως στα μέλη που επεξεργάζονται επί του παρόντος την πρόταση για μια ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική ενίσχυση μέσω της κοινής πράξης περί προμηθειών – να αξιολογήσουν την πρόταση το συντομότερο δυνατό μετά τη συζήτηση στην ολομέλεια τη Δευτέρα 8 Μαΐου και την ανταλλαγή απόψεων που προβλέπεται στη Διάσκεψη Προέδρων, Πέμπτη 11 Μαΐου».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ καταλήγει λέγοντας ότι «η Ουκρανία χρειάζεται πυρομαχικά το συντομότερο δυνατό!

Πιστεύουμε ότι με αυτήν την προσέγγιση το Κοινοβούλιο μπορεί να ενεργήσει γρήγορα, σεβόμενος τα προνόμιά μας. Θα σας ήμουν ευγνώμων, εάν μπορούσατε να ανακοινώσετε αυτό το αίτημα κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας του Μαΐου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.