ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποκαλύψεις από τον σύζυγο της Ε.Καϊλή: «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» λέει ο Φ.Τζόρτζι

Τα εγκλήματα που τους αποδίδονται είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Αποκαλύψεις από τον σύζυγο της Ε.Καϊλή: «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» λέει ο Φ.Τζόρτζι

Επί ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Βέλγων ανακριτών ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και εκ των συλληφθέντων για διαφθορά στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Qatargate, που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες.

Οι ομολογίες του Τζόρτζι κατά την ανάκρισή του είναι εκρηκτικές. Σύμφωνα με τον Βέλγο εισαγγελέα, Μισέλ Κλεζ, η ομάδα των Παντσέρι, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα και Λούκα Βισεντίνι (ο οποίος ισχυρίζεται, πάντως, ότι δεν έχει σχέση με την έρευνα) κινούνταν γύρω από τη ΜΚΟ “Fight Impunity”, που είχε στόχο να ευνοήσει δύο χώρες: το Κατάρ και το Μαρόκο. «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα», φέρεται να είπε ο Τζόρτζι σύμφωνα με το τετρασέλιδο κατηγορητήριο των Βέλγων δικαστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

Η ομάδα, όπως αναφέρεται στα έγγραφα, ανέλαβε δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021. Τα εγκλήματα που τους αποδίδονται είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η κύρια σχέση ήταν με το Κατάρ. Στα έγγραφα γίνεται για παράδειγμα αναφορά στον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπιν Σαμίκ αλ Μάρρι τον οποίο η Εύα Καϊλή συνάντησε την 1η Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της «ομάδας» Καϊλή, Τζιόρτζι, Παντσέρι και Νικολό Ταλαμάνκα ήταν, σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές, να αναπτύξει σχέσεις ανάμεσα σε ευρωβουλευτές και τις Αρχές του Κατάρ με ειδική στόχευση το μουντιάλ και την ανάγκη της κυβέρνησης της Ντόχα να μιλήσει θετικά για «μεταρρυθμίσεις» σε θέματα όπως οι εργασιακές σχέσεις. «Γι’ αυτό το λόγο η ΜΚΟ του Παντσέρι οργάνωσε τους τελευταίους μήνες μια σειρά ταξιδιών στο Κατάρ. Η κόρη του βρέθηκε εκεί για κάποιες μέρες. Τα έγγραφα αναφέρουν ονόματα βοηθών, που θα μπορούσαν να είχαν επηρεαστεί από τον Παντσέρι, όπως επί παραδείγματι η Αλεσάντρα Μορέτι από το Δημοκρατικό Κόμμα, αφού η βοηθός της, Φραντσέσκα Γκαρμπανάτι, είχε εργαστεί στο παρελθόν με τον Παντσέρι», σημειώνει η Repubblica.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.