ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έξαλλος ο Ζ.Μπορέλ με τους διπλωμάτες του στην ΕΕ: «Είστε αργοί μαθαίνω περισσότερα από τις εφημερίδες»

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος

Έξαλλος ο Ζ.Μπορέλ με τους διπλωμάτες του στην ΕΕ: «Είστε αργοί μαθαίνω περισσότερα από τις εφημερίδες»

Ο Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε τους κορυφαίους διπλωμάτες του ότι είναι αργοί, αναποτελεσματικοί και ότι πατρονάρονται από τις χώρες στις οποίες εργάζονται, επικρίνοντάς τους για το γεγονός ότι δεν ανέμεναν τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

«Δεν είναι μια στιγμή που θα στείλουμε λουλούδια σε όλους σας λέγοντας ότι είστε όμορφοι» είπε, σύμφωνα με τον «Guardian», ο Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, στους πρεσβευτές που εργάζονται για την υπηρεσία εξωτερικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, τόνισε ότι το παγκόσμιο διπλωματικό δίκτυο της ΕΕ ήταν λιγότερο ενημερωμένο από τις εφημερίδες.

«Μερικές φορές, μάθαινα περισσότερα για το τι συνέβαινε κάπου διαβάζοντας τις εφημερίδες παρά διαβάζοντας τις αναφορές σας», είπε και συνέχισε: «Θα έπρεπε να είμαι ο καλύτερα ενημερωμένος άνθρωπος στον κόσμο».

«Να συμπεριφέρεστε όπως θα συμπεριφερόσασταν αν ήσασταν πρεσβεία: Στείλτε ένα τηλεγράφημα, ένα μήνυμα, ένα mail γρήγορα. Γρήγορα, παρακαλώ, αντιδράστε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ απέτυχε να προβλέψει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και βασίστηκε στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και ιδίως σε ένα τηλεφώνημα από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δύο ημέρες πριν από την εισβολή.

«Πρέπει να αναγνωρίσω ότι εδώ, στις Βρυξέλλες, οι Αμερικανοί μάς έλεγαν “θα επιτεθούν, θα επιτεθούν”, και εμείς ήμασταν αρκετά απρόθυμοι να το πιστέψουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ζ.Μπορέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σχόλια του Ζ.Μπορέλ έρχονται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ ότι η εκστρατεία της ΕΕ για εναλλακτικές λύσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο έχει αποξενώσει τις αφρικανικές χώρες, αυξάνοντας τις τιμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.