ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ υπήρξε απόπειρα δολοφονίας ηγέτη κράτους μέλους

Υπήρξαν δολοφονίες ηγετών και πολιτικών προσώπων που όμως οι χώρες τους δεν ανήκαν στην ΕΕ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ υπήρξε απόπειρα δολοφονίας ηγέτη κράτους μέλους

Είναι η πρώτη φορά που εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε απόπειρα δολοφονίας πρωθυπουργού κράτους μέλους, όπως έγινε χθες με τον Σλοβάκο ηγέτη Ρόμπερτ Φίτσο.

Θα πει κάποιος ότι στο παρελθόν είχε δολοφονηθεί ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ο Ούλωφ Πάλμε και συγκεκριμένα το 1986.

Όμως τότε η Σουηδία δεν ήταν μέλος της ΕΕ.

Έκτοτε δολοφονήθηκε η υπουργός των Εξωτερικών της Σουηδίας Άννα Λιντ το 2003, όπως και ο Σέρβος πρωθυπουργός Ζόραν Τζίντζιτς, επίσης το 2003.

Όμως η Σερβία δεν ανήκει στην ΕΕ και η Άννα Λιντ δεν ήταν πρωθυπουργός.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό και μάλιστα καθ’ομολογία του δράστη, αυτό έγινε «επειδή διαφωνούσε με τις πολιτικές του Φίτσο»!

Ο Φίτσο όπως όλοι γνωρίζουν πιστεύεις τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του και αυτό αυτομάτως τον κατατάσσει ενάντια στην ΕΕ.

Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι φιλοευρωπαϊσμός σημαίνει στάση ζωής απέναντι στα εθνικά συμφέροντα της χώρας τότε εθελοτυφλεί.

Γιατί η ΕΕ έχει απαιτήσει από τα μικρά και τα μεσαία μέλι να παραβλέπουν τα συμφέροντα τους και να προωθούν τα συμφέροντα της Ένωσης δηλαδή τα συμφέροντα των ισχυρότερων χωρών, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Φυσικά, όλα αυτά «συσκευάζονται» με τις κατάλληλες λέξεις ώστε ο κόσμος να μην το καταλαβαίνει.

Η ουσία είναι ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο πήγε να πληρώσει με τη ζωή του (και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο) την στάση που έχει ως πολιτικός, δηλαδή να θέτει ως προτεραιότητα πρωτίστως τα συμφέροντα της Σλοβακίας, όπως κάνει δηλαδή και ο Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία.

Η απόπειρα δολοφονίας του δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα:

Παρά τις γραφικότητες που ακούγονται περί δημοκρατίας και ευρωπαϊκών αξιών, τίποτε από αυτά δεν ισχύει αλλά αντιθέτως οι θιασώτες της διεθνιστικής αντίληψης, προκειμένου να κυριαρχήσουν είναι πλέον διαθέσιμοι ακόμα και να στερήσουν ζωές.

Με λίγα λόγια, η βασική αρχή της Δημοκρατίας που είναι να επιλέγει κάποιος ελεύθερα πως επιθυμεί να πορευτεί στην ζωή του, κάποιοι θέλουν να καταργηθεί ακόμα και με τη χρήση φονικής βίας.

Αρκεί κάποιος να δει πως τα διεθνή ΜΜΕ παρουσίαζαν τον Ρόμπερτ Φίτσο, αμέσως μετά την δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο που δεν έδωσαν συγχαρητήρια στον επίδοξο δολοφόνο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.