ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία 500 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγής πυρομαχικών και πυραύλων

Στη συμφωνία συμμετέχουν η Προεδρία του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία 500 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγής πυρομαχικών και πυραύλων

Σε προσωρινή συμφωνία με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πράξη για τη στήριξη της παραγωγής πυρομαχικών (ASAP) κατέληξε η Προεδρία του Συμβουλίου.

Ο συμφωνηθείς κανονισμός θα κινητοποιήσει επειγόντως 500 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για να υποστηρίξει την αύξηση των παραγωγικών ικανοτήτων για την παραγωγή πυρομαχικών εδάφους-εδάφους και πυροβολικού, καθώς και πυραύλων.

Με τον τρόπο αυτό, θα εφαρμόσει τον τρίτο άξονα του σχεδίου που συμφωνήθηκε από το Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2023 για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής πυρομαχικών προς όφελος της Ουκρανίας και των κρατών μελών της ΕΕ.

Οι συμφωνηθέντες κανόνες εισάγουν ένα μέσο μέσω του οποίου η ΕΕ θα υποστηρίξει οικονομικά την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας της ΕΕ για πυρομαχικά και πυραύλους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και αξίας.

Αυτή η οικονομική στήριξη θα παρέχεται με τη μορφή επιχορηγήσεων σε διάφορους τύπους δράσεων που συμβάλλουν στις προσπάθειες της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας να αυξήσει τις παραγωγικές της ικανότητες και να αντιμετωπίσει εντοπισμένα σημεία συμφόρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, οι νέοι κανόνες θα διευκολύνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση των εταιρειών της ΕΕ στον τομέα των πυρομαχικών και των πυραύλων, ενδεχομένως μέσω του λεγόμενου «Ramp-up Fund». Αυτό το ταμείο προορίζεται για να διευκολύνει τις εταιρείες που κατασκευάζουν πυρομαχικά και πυραύλους σε όλη την αλυσίδα έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτική χρηματοδότηση και να επιταχύνουν τις επενδύσεις που απαιτούνται για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.