ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ΕΕ ζητά από την Κίνα την κατάργηση του νόμου που επέβαλε στο Χονγκ Κονγκ για την εθνική ασφάλεια

Σκληρή καταστολή στην αντιπολίτευση του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας του νόμου

Η ΕΕ ζητά από την Κίνα την κατάργηση του νόμου που επέβαλε στο Χονγκ Κονγκ για την εθνική ασφάλεια

Η ΕΕ ζήτησε σήμερα την κατάργηση του νόμου για την εθνική ασφάλεια και του νόμου για τη στάση που επιβλήθηκαν από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ.

Επιπλέον, ζήτησε από τις αρχές της περιοχής να απόσχουν από την εφαρμογή των δύο νόμων.

«Η ΕΕ υποστηρίζει τις συστάσεις της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, κυρίως την κατάργηση ταυτόχρονα του νόμου για την εθνική ασφάλεια και του νόμου για τη στάση, και την αποχή, στο άμεσο μέλλον, από την εφαρμογή τους», δήλωσε η Ναμπίλα Μασράλι, εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο νόμος για την εθνική ασφάλεια επιβλήθηκε από το Πεκίνο στην πρώην βρετανική αποικία το 2020 για να θέσει τέλος στις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας οι οποίες συχνά εξελίσσονταν σε βίαια επεισόδια.

Σκληρή καταστολή στην αντιπολίτευση του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας του νόμου

Από τότε που ο νόμος τέθηκε σε ισχύ, η αντιπολίτευση υπέστη σκληρή καταστολή και οι περισσότερες προσωπικότητες που ενσάρκωναν τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ είτε εγκατέλειψαν τη χώρα, είτε εμποδίστηκαν να ασκήσουν τη θητεία τους είτε φυλακίστηκαν.

«Η ΕΕ εκφράζει άλλη μια φορά τις πιο σοβαρές ανησυχίες της σε σχέση με την αυξανόμενη παραβίαση των ατομικών και των πολιτικών δικαιωμάτων όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία του Τύπου, ο πολιτικός πλουραλισμός και η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι στο Χονγκ Κονγκ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ πρέπει να «επαγρυπνούν ώστε οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών να μην εκφοβίζονται ούτε να απαγγέλλονται σε βάρος τους κατηγορίες λόγω της δέσμευσής τους στους διεθνές οργανισμούς», δήλωσε.

«Οποιαδήποτε ενέργεια εκφοβισμού και αντιποίνων είναι έντονα καταδικαστέα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κοινή σινο-βρετανική δήλωση εγγυάται έναν υψηλό βαθμό αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ τουλάχιστον έως το 2047», υπενθύμισε η εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.