ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Κομισιόν: Νέα όρια δανεισμού για τα κράτη μέλη της ΕΕ μετά το καλοκαίρι – με σαφέστερους κανόνες

Μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ευρωζώνη θα παρουσιάσει το φθινόπωρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Η Κομισιόν: Νέα όρια δανεισμού για τα κράτη μέλη της ΕΕ μετά το καλοκαίρι – με σαφέστερους κανόνες

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι σκοπεύει να παρουσιάσει μετά το καλοκαίρι τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ευρωζώνη, με την οποία οι νέοι κανόνες θα προβλέπουν πιθανώς συγκεκριμένους στόχους ανά χώρα για το χρέος της.

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση στην Ιταλία, ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να καταστήσει τα μεταρρυθμισμένα όρια δανεισμού «λιγότερο ασαφή και άκαμπτα».

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τον περασμένο μήνα ότι θα αλλάξουν σταδιακά τις δημοσιονομικές τους πολιτικές από υποστηρικτικές φέτος σε ουδέτερες το 2023.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κονδύλια που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που θεσπίστηκε για να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη μετά την πανδημία της Covid-19, για να ενισχύσουν τη χωρητικότητά τους σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Μετά από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατασκευή νέων υποδομών για την εισαγωγή επιπλέον υγροποιημένου φυσικού αερίου αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.