ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία – 18 ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές: Μεγάλο φαβορί η κεντροδεξιά

Η συντηρητική συμμαχία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

Ιταλία – 18 ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές: Μεγάλο φαβορί η κεντροδεξιά

Σύμφωνα με τον μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων της τελευταίας εβδομάδας, σε ό,τι αφορά την συντηρητική συμμαχία τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 24,2% του στατιστικού δείγματος, η Λέγκα το 13% και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι το 8%.

Το κόμμα της Τζιόρτζια Μελόνι εκτοξεύει τα ποσοστά του, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχε, με την ακροδεξιά να δείχνει ισχυρή και στη γειτονική χώρα.

Στην κεντροαριστερή συμμαχία, το Δημοκρατικό Κόμμα στη φάση αυτή εξασφαλίζει το 22,4% της πρόθεσης ψήφου, οι Πράσινοι και η Ιταλική Αριστερά το 3,5% και η δύναμη ριζοσπαστών «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,9%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 11,8% και ο «κεντρώος πόλος» των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι στο 6,4%.
«Κλειδί» οι αναποφάσιστοι

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η έκκληση του αρχηγού του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα υπέρ μιας «χρήσιμης ψήφου κατά της δεξιάς», μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει ευνοήσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμένεται να διαπιστωθεί, όμως, ποια θα είναι η «εκλογική συμπεριφορά» του 40% των ερωτηθέντων, που μέχρι τώρα δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει να ψηφίσει ούτε ποιον πρόκειται ενδεχομένως να στηρίξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.