ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλός υπ.Οικολογικής Μετάβασης: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά για ένα δεύτερο Σχέδιο Ανάκαμψης»

«Το 2001 το 25% του φυσικού αερίου παραγόταν στην Ιταλία. Το 2021 το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 3%»

Ιταλός υπ.Οικολογικής Μετάβασης: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά για ένα δεύτερο Σχέδιο Ανάκαμψης»

Ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, δήλωσε πώς «είμαστε σε μια φάση οικονομίας πολέμου».

Προσθέτοντας πώς «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά την δυνατότητα ενός δεύτερου Σχεδίου Ανάκαμψης, διότι προβάλλει στο προσκήνιο ένα ευρύτερο, ευρωπαϊκό θέμα. Σ’ αυτή την οικονομία πολέμου, κάποιες χώρες θα υποστούν περισσότερο τις συνέπειες των ενεργειακών επιλογών που θα πραγματοποιηθούν».

Παράλληλα, ο Τσινγκολάνι άσκησε κριτική στην μέχρι τώρα ενεργειακή στρατηγική της χώρας του και πρόσθεσε:

«Το 2001 το 25% του φυσικού αερίου παραγόταν στην Ιταλία. Το 2021 το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 3%. Δεν υπήρξε, όμως, κανένα όφελος, διότι μειώσαμε την εσωτερική παραγωγή, αλλά την αντικαταστήσαμε με προμήθειες από το εξωτερικό. Δεν ξεπεράσαμε την χρήση του άνθρακα, οι συνέπειες για το περιβάλλον -με τις διάφορες μεταφορές- ήταν βαρύτερες, χρηματοδοτήσαμε άλλες χώρες και αποδυναμώσαμε τις επιχειρήσεις μας».

Σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις, πάντα στον τομέα του φυσικού αερίου, ο αρμόδιος Ιταλός υπουργός δήλωσε:

«Εξασφαλίσαμε 25 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα προμήθειες, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να αρχίσει η παροχή τους. Για την πλήρη ροή, θα πρέπει να περιμένουμε το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιο κρίσιμη περίοδος είναι οι επόμενοι έξι με οκτώ μήνες. Αν στο άμεσο μέλλον η Ρωσία σταματήσει την παροχή αερίου, θα μπορούσε να μας δημιουργηθεί πρόβλημα για τον χειμώνα. Μπορεί, δηλαδή, να αποδειχθεί προβληματικό το να αντιμετωπίσουμε την επόμενη χειμερινή περίοδο, μόνο με το φυσικό αέριο που έχουμε αποθηκεύσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.