ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

K.Λαγκάρντ: «Το ψηφιακό ευρώ θα είναι το χρήμα του μέλλοντος»

«Θα έχετε την επιλογή (για τώρα) χρήσης μετρητών ή ψηφιακών μετρητών»

K.Λαγκάρντ: «Το ψηφιακό ευρώ θα είναι το χρήμα του μέλλοντος»

Διαφημιστικό βίντεο για το ψηφιακό ευρώ δημοσίευσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, όπου ξεκάθαρα αναφέρει πως «θα είναι το χρήμα του μέλλοντος».

Πάντως, σε αυτό το στάδιο όπως ξεκαθαρίζει, τα μετρητά θα συνυπάρχουν με το ψηφιακό ευρώ και θα επιλέξουν οι καταναλωτές για το ποιο από τα δύο θα προτιμήσουν για να χρησιμοποιήσουν.

«Το δικό σας Ευρώ είναι δική σας επιλογή. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Για τους καταναλωτές θα είναι δωρεάν και εύκολο να χρησιμοποιηθεί παντού στην περιοχή της Ευρώπης.

Όλα αυτά πρόσκεινται στην νομοθετική διαδικασία. Μετρητά ή ψηφιακό νόμισμα, η επιλογή είναι δική σας»:

Στην πραγματικότητα ξεκινάει η διαδικασία απόσυρσης των μετρητών και ο έλεγχος των χρημάτων των πολιτών, ως προς το πως τα χρησιμοποιούν και τι τα κάνουν στην ιδιωτική τους ζωή.

Οι προεκτάσεις της χρήσης του ψηφιακού ευρώ είναι σχεδόν άπειρες.

«Ακόμα ένα βήμα για την κατάργηση του φυσικού χρήματος, που θα το ζήσουμε κάποια στιγμή» λένε στα ελληνικά ΜΜΕ αναφερόμενα στον ερχομό του ψηφιακού ευρώ και μάλιστα με περίσσεια χαρά.

Το ψηφιακό ευρώ, το οποίο «είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο θα φορτίζεται με όσα χρήματα θέλουμε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα το χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας συναλλαγές».

Το ψηφιακό ευρώ θα το εγγυάται η ίδια η ΕΚΤ.

Το ενδιαφέρον όμως με το ψηφιακό ευρώ είναι πως εκτός του ότι θα ελέγχεται πως ξοδεύει κανείς τα χρήματά του, αν η εξουσία το θέλει θα μπορεί να του τα «απενεργοποιεί».

Γιατί το ψηφιακό ευρώ είναι ακριβώς αυτό: Ένα λογισμικό και όπως όλα τα λογισμικά μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας ή να απαγορευτεί σε κάποιον «χρήστη» η πρόσβασή του σε αυτό.

Εάν για παράδειγμα κάποιος έχει και εκφράζει δημοσίως απόψεις που ενοχλούν την καθεστηκυία τάξη και την κεντρική εξουσία, με την κατάλληλη νομοθεσία που εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί και να υιοθετηθεί θα του επιβάλλεται «πρόστιμο» με την δικαιολογία ότι προκαλεί αναταραχή στην κοινωνική τάξη και θα του «εξαφανίζονται» τα χρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, εν χορώ, η κεντρική εξουσία και τα ΜΜΕ θα λένε πως αυτό γίνεται για την προστασία της Δημοκρατίας (που επί της ουσίας θα έχει καταργηθεί γιατί η βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η ιδιωτικότητα) και της ελευθερίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.