ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κομισιόν: Θα απαγορευτούν τα πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν και αφρόλουτρα στα ξενοδοχεία

Η πρόταση πρόκειται να συζητηθεί σύντομα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Κομισιόν: Θα απαγορευτούν τα πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν και αφρόλουτρα στα ξενοδοχεία

Σύμφωνα με νέα μέτρα που θα λάβι η Κομισιόν τα μικρά πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν και αφρόλουτρα που προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους πελάτες τους, πρόκειται να απαγορευτούν σε λίγο καιρό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης προϊόντων υγιεινής στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία ως μέρος των νέων κανόνων για τη μείωση των απορριμμάτων σε όλη την ΕΕ, που απαγορεύει στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν μπουκάλια σαμπουάν, λοσιόν σώματος και αφρόλουτρα στους πελάτες τους

Αντίθετα, τα ξενοδοχεία πρέπει τώρα να χρησιμοποιούν μεγαλύτερα και επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια διαφορετικά οι επισκέπτες θα πρέπει να φέρουν αυτά τα προϊόντα μαζί τους, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει ότι οι συσκευασίες είναι μία από τις κύριες χρήσεις των πλαστικών υλικών καθώς το 40% του πλαστικού και το 50% του χαρτιού που χρησιμοποιείται σε όλη την ΕΕ προορίζεται για συσκευασία.

Μάλιστα, η ΕΕ αναμένεται να δει περαιτέρω αυξήσεις εάν δεν ληφθούν μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, αύξηση 19% στα απορρίμματα συσκευασίας θα σημειωθεί έως το 2023, ενώ τα απορρίμματα πλαστικών συσκευασιών θα έχουν αύξηση 46%.

Οι νέες αλλαγές στοχεύουν να σταματήσουν την αύξηση της σπατάλης, καθώς και να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να επιλέξουν επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες και να μειώσουν την υπερσυσκευασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση πρόκειται να συζητηθεί σύντομα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτού καθοριστεί εάν θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με τη νομοθετική τους διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.