ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ευρωπαίοι αγρότες θα περιμένουν μέχρι τις 21 Μαρτίου τις αποφάσεις των Βρυξελλών για μία καινούρια ΚΑΠ

Στις Βρυξέλλες ανησυχούν για τις ευρωεκλογές που έρχονται

Οι Ευρωπαίοι αγρότες θα περιμένουν μέχρι τις 21 Μαρτίου τις αποφάσεις των Βρυξελλών για μία καινούρια ΚΑΠ

Oι Ευρωπαίοι αγρότες θα κάνουν υπομονή μέχρι τις 21 και 22 Μαρτίου.

Τότε, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ θα ασχοληθούν εκτενώς με το αγροτικό ζήτημα, καλούμενοι να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Προς ώρας έγινε ένα πρώτο βήμα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 27 υπουργών Γεωργίας της ΕΕ (οι οποίοι δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αλλά έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ άμεσα, πριν τις ευρωεκλογές) για κάποια από τα «αγκάθια» της ΚΑΠ, όπως τη μερική εξαίρεση από τους κανόνες για την αγρανάπαυση, το πρότυπο καλής γεωργικής και περιβαλλοντικής κατάστασης 8 (GAEC 8), την απόσυρση της πρότασης κανονισμού για τη βιώσιμη χρήση φυτοφαρμάκων και τις εγγυήσεις στην προτεινόμενη ανανέωση των αυτόνομων εμπορικών μέτρων για εισαγωγές από την Ουκρανία.

Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν:

– Πιο ευέλικτη αιρεσιμότητα, ιδίως σε σχέση με τις καλές γεωργικές και περιβαλλοντικές συνθήκες (ΚΓΠΣ) 1, 6, 7 και 8.
– Πλήρης απαλλαγή των γεωργών που υπόκεινται σε ελέγχους όρων από τους ελέγχους πολλαπλής συμμόρφωσης.
– Πλήρης απαλλαγή των μικρών αγροτών (έως 10 εκτάρια) από ελέγχους συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις όρων.
– Χαλάρωση των κυρώσεων και των ποινών.
– Καλύτερη θέση των αγροτών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.
– Όλες οι νομικές προτάσεις που έχουν επιπτώσεις στον γεωργικό τομέα, πρέπει να συνοδεύονται από επαρκή και ολοκληρωμένη εκτίμηση επιπτώσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.