ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ουκρανία: Διπλωματική πίεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ – «Αγκάθι» η Ουγγαρία

Εντατική διπλωματία για την άρση των αντιρρήσεων της Ουγγαρίας και την έναρξη των διαπραγματεύσεων έως τις 25 Ιουνίου

Ουκρανία: Διπλωματική πίεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ – «Αγκάθι» η Ουγγαρία

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενισχύουν τις προσπάθειες για την έναρξη των συνομιλιών προσχώρησης της Ουκρανίας στην ΕΕ έως τις 25 Ιουνίου.

Η δυναμική διπλωματική κινητοποίηση στοχεύει στην άρση των ενστάσεων από την ουγγρική κυβέρνηση.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι «έτη φωτός» μακριά από την ένταξη στην ΕΕ, παρά τη θετική σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη των συνομιλιών.

Ένας ανώνυμος διπλωμάτης της ΕΕ ανέφερε ότι η Ουγγαρία ίσως επιθυμεί να επιλύσει το θέμα πριν αναλάβει την εξαμηνιαία προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω προσέγγιση με την ΕΕ.

Την ίδια ημέρα, η πρέσβης της ΕΕ στην Ουκρανία, Καταρίνα Ματερνόβα, δήλωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ το 2030 είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ανακοίνωσε ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ πρέπει να ξεκινήσουν πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024, τονίζοντας τη σημασία λήψης αποφάσεων πριν την έναρξη της ουγγρικής προεδρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.