Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ε.Μακρόν επισκέπτονται την Κίνα αυτή την εβδομάδα

Η επίσκεψη γίνεται μετά τα σχόλιά της προέδρου της Κομισιόν ότι οι σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα είναι τεταμένες

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ε.Μακρόν επισκέπτονται την Κίνα αυτή την εβδομάδα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Κίνα από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια επίσκεψη που έρχεται αμέσως μετά τα σχόλιά της ότι οι σχέσεις του ευρωπαϊκού μπλοκ με το Πεκίνο είναι τεταμένες.

Η φον ντερ Λάιεν, που ταξιδεύει στην Κίνα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρώπη χρειάζεται να «ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους» σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο με την Κίνα, που έχει γίνει πιο καταπιεστική στο εσωτερικό και πιο επιθετική στο εξωτερικό.

Ενώ η ΕΕ έχει συγκρουστεί με την Κίνα για σειρά θεμάτων, από τις σχέσεις με τη Ρωσία έως τις καταγγελίες περί παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια, το Πεκίνο παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ.

«Είναι σημαντικό η Κίνα και η ΕΕ να τηρήσουν το πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, να ξεπεράσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες και να επικεντρωθούν στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με την ΕΕ και να αντιμετωπίσει την επίσκεψη αυτή ως ευκαιρία για να αξιοποιήσει περαιτέρω τη δυνατότητα αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων και να παράσχει περισσότερη σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες», πρόσθεσε.

Γεύμα εργασίας

Η φον ντερ Λάιεν θα συναντήσει τον Μακρόν για γεύμα εργασίας σήμερα προκειμένου να συζητήσουν θέματα όπως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ενεργειακός τομέας και οι προετοιμασίες για τα ταξίδια τους στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής τους συνάντησης με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι ο Σι Τζινπίνγκ θα έχει συνομιλίες με τον Μάκρον προκειμένου να χαράξουν μια πορεία για τις διμερείς σχέσεις, να εμβαθύνουν τη συνεργασία και να ανταλλάξουν απόψεις σε σημαντικά ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.