ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οικονομική ζημιά σε Ελλάδα & Κύπρο: Οι «27» της Ε.Ε. συμφώνησαν σε περιορισμό εισόδου Ρώσων στην ΕΕ!

Θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ η απώλεια εσόδων σε ετήσια βάση

Οικονομική ζημιά σε Ελλάδα & Κύπρο: Οι «27» της Ε.Ε. συμφώνησαν σε περιορισμό εισόδου Ρώσων στην ΕΕ!

Οι «27» της ΕΕ, υπό την πίεση της Γερμανίας, περιορίζουν πλέον την είσοδο στις χώρες της ΕΕ των Ρώσων πολιτών!

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ρώσοι πολίτες εισήλθαν στην Ενωση μέσω των χερσαίων συνόρων αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι περισσότεροι μέσω Φινλανδίας και Εσθονίας, δήλωσε η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων της ΕΕ, Frontex.

Σε μια παραχώρηση προς τις ανατολικές χώρες που είχαν ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα, ο Μπορέλ είπε πως οι γειτονικές προς τη Ρωσία χώρες «μπορούν να λάβουν μέτρα σε εθνικό επίπεδο για να περιορίσουν την είσοδο στην Ε.Ε.».

Διευκρίνισε ωστόσο πως «Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να συνάδουν με τους κανόνες του χώρου Σένγκεν και υπογράμμισε πως είναι σημαντικό οι Ρώσοι μέλη της κοινωνίας των πολιτών να μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται στην Ε.Ε.» παίρνοντας πίσω την εικόνα της γενικής απαγόρευσης που είχε βγει αρχικά από τις δηλώσεις του ιδίου

Αυτό που πρακτικά αλλάζει είναι πως οι Ρώσοι πολίτες καλούνται να πληρώνουν, πλέον, 80 ευρώ για την έκδοση βίζας και όχι 35 που ήταν μέχρι τώρα το αντίτιμο, ενώ θα αυξηθεί η δυσκολία στην έκδοση βίζας

Ο Ζοζέπ Μπορέλ μέσω Twitter αναφέροντας: «Έχουμε καταγράψει σημαντική αύξηση εισόδου από τη Ρωσία προς της γειτονικές χώρες. Αυτό αποτελεί κίνδυνο και για τον λόγο αυτό συμφωνήσαμε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. να προχωρήσουμε σε πλήρη αναστολή της συμφωνίας Ε.Ε.-Ρωσίας για τη χορήγηση βίζας».

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πίτερ Σζιτζάρτο, είχε δηλώσει ότι οι 27 δε συμφώνησαν για το ζήτημα, καθώς υπήρχαν αντιρρήσεις τόσο από τη χώρα του όσο και από άλλα κράτη.

Αν ισχύσει αυτό που λέει ο Μπορέλ, θα πρέπει να φύγουν εκατομμύρια Ρώσοι από τις χώρες της ΕΕ όταν λήγουν οι βίζες τους και ειδικά για Ελλάδα και Κύπρο, ο αριθμός μπορεί να φτάσει και τους 200.000 Ρώσους.

Η ζημιά σε Ελλάδα και Κύπρο σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι μεγάλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των διελεύσεων, στα σύνορα, από τη Ρωσία προς γειτονικά κράτη. Αυτό γίνεται ένας κίνδυνος για την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, συμφωνούμε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την πλήρη αναστολήτης συμφωνίας για διευκόλυνση έκδοσης βίζας μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας», έγραψε στο twitter ο Μπορέλ.
Νωρίτερα, ο Μπορέλ είχε δηλώσει πως η ΕΕ δεν πρέπει να φανεί ότι διαφωνεί στο θέμα της απαγόρευσης εισόδου στο έδαφός της Ρώσων τουριστών, καλώντας τις χώρες μέλη να βρουν κοινό έδαφος.
«Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία και σε μια πολιτική απόφαση», επεσήμανε ο Μπορέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη δεύτερη ημέρα της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Πράγα.
«Θα εργαστώ για την ενότητα (…) Δεν έχουμε το περιθώριο να φανεί ότι διαφωνούμε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά τις σχέσεις μεταξύ λαών, μεταξύ της ρωσικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών λαών», πρόσθεσε.
Ο Μπορέλ έκανε αυτή την προειδοποίηση λίγο πριν οι υπουργοί Εξωτερικών συμφωνήσουν επί της αρχής να αναστείλουν τη συμφωνία διευκόλυνσης της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) με τη Μόσχα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.