ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Φρίκη στο Βέλγιο: 75 γάτες και 3 σκύλοι βρέθηκαν σε καταψύκτες μέσα σε ένα σπίτι στο Μονς

Άφηναν γάτες και σκύλους να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και μετά... τα κατέψυχαν

Φρίκη στο Βέλγιο: 75 γάτες και 3 σκύλοι βρέθηκαν σε καταψύκτες μέσα σε ένα σπίτι στο Μονς

Φρικιαστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν σε ένα σπίτι στην πόλη Μονς του Βελγίου, όπου 75 γάτες και 3 σκύλοι βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτες.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του το παράρτημα της Υπηρεσίας Προστασίας των Ζώων (SPA), όπου κατοικούσαν «περιθωριακοί», στην πόλη στα νότια του Βελγίου.

Χάρη στην παρέμβαση των υπηρεσιών που φροντίζουν τα ζώα στην περιφέρεια της Βαλονίας, βρέθηκαν ζωντανές, αλλά σε κακή κατάσταση, άλλες 25 γάτες, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, όσο καιρό είμαι υπεύθυνος καταφυγίου (ζώων)», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκαετάν Σκαλντίνο, ο διευθυντής της SPA στην πόλη Λα Λουβιέρ. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια μέρα θα άπλωνα στο πάτωμα τόσα πολλά πτώματα για να τα εξετάσω», πρόσθεσε.

Βέλγιο: Άφηναν γάτες και σκύλους να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και μετά… τα κατέψυχαν

Οι εργαζόμενοι της SPA πήγαν την Τετάρτη (14/6) στο συγκεκριμένο σπίτι, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, μετά την καταγγελία ενός γείτονα. Δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση για τους ενοίκους του, τους οποίους οι Αρχές περιέγραψαν μόνο ως «περιθωριακά άτομα».

Η Αστυνομία θα πάρει καταθέσεις από μάρτυρες, προκειμένου να ασκηθούν πιθανές διώξεις για κακομεταχείριση των ζώων. Σύμφωνα με τον Σκαλντίνο και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μεγάλος αριθμός των τετράποδων εξηγείται από το γεγονός ότι τα άφηναν να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα.

«Συχνά μιλάμε για την υποχρεωτικότητα της στείρωσης, αλλά κατά την άποψή μου εδώ ήταν τόσο μεγάλη η παραμέληση των ζώων, που πέθαιναν πολύ γρήγορα», μετά τη γέννησή τους. «Βρήκαμε νεκρά γατάκια μερικών ημερών, ακόμη και μερικών ωρών», πρόσθεσε.

Η κακομεταχείριση των ζώων μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης ή με βαρύ πρόστιμο στη Βαλονία.

Οι 25 γάτες που βρέθηκαν ζωντανές μεταφέρθηκαν σε τρία καταφύγια, ώστε να τους παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα, καθώς πάσχουν κυρίως από δερματικές παθήσεις επειδή ζούσαν μέσα στα περιττώματά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.