ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Fund από τα ΗΑΕ αγοράζει την ιστορική εφημερίδα Telegraph

Το fund συμφώνησε να χορηγήσει δάνεια για την αποπληρωμή των χρεών των προηγούμενων ιδιοκτητών

Fund από τα ΗΑΕ αγοράζει την ιστορική εφημερίδα Telegraph

H βρετανική εφημερίδα Telegraph αναμένεται να περάσει υπό τον έλεγχο fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το επενδυτικό ταμείο RedBird IMI, το οποίο ενισχύεται οικονομικά από το Αμπού Ντάμπι, δήλωσε ότι πρόκειται να αναλάβει τον έλεγχο του Telegraph και του περιοδικού Spectator, αφού συμφώνησε να χορηγήσει δάνεια για την αποπληρωμή των χρεών των προηγούμενων ιδιοκτητών, της οικογένειας Μπάρκλεϊ.

Κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας RedBird Capital και της International Media Investments του Αμπού Ντάμπι θα χορηγήσει στην επιχειρηματική οικογένεια τα δάνεια που θα επιτρέψουν την εξόφληση των χρεών ύψους 1,16 δισ. λιρών προς τον τραπεζικό όμιλο Lloyds ώστε να πάρουν πίσω τις εκδόσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ο Guardian, προέκυψε ότι η οικογένεια σκόπευε να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη της με χρηματοδότηση από το Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο βουλευτές των Συντηρητικών εξέφρασαν ανησυχίες για τον κίνδυνο ξένης επιρροής, ζητώντας από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τους νόμους περί εθνικής ασφάλειας για να διερευνήσει πιθανούς κινδύνους γύρω από την προσφορά.

Η RedBird IMI δήλωσε τη Δευτέρα ότι «είχε καταλήξει σε συμφωνία για την παροχή πακέτου δανείων στην οικογένεια ώστε τα έντυπα να βγουν από την αναγκαστική διαχείριση».

Στη συνέχεια η RedBird θα έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει το δάνειο σε μετοχές, επιλογή που προτίθεται να ασκήσει. «Οποιαδήποτε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας θα υπόκειται σε ρυθμιστικό έλεγχο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με την κυβέρνηση και τη ρυθμιστική αρχή», ανέφερε.

Η RedBird διοικείται από τον Τζεφ Ζούκερ, ένα από τα πιο γνωστά στελέχη των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, πρόεδρος του CNN για εννέα χρόνια, ως πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει ο Guardian, o σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, φέρεται να εμπλέκεται άμεσα στη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.