ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γαλλία: Ανησυχία για νέες αναταραχές – Απειλητικά γκράφιτι κατά του Ε.Μακρόν για τη συνταξιοδότηση

Ο Γάλλος πρόεδρος εμμένει στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση χωρίς καμία παραχώρηση

Γαλλία: Ανησυχία για νέες αναταραχές – Απειλητικά γκράφιτι κατά του Ε.Μακρόν για τη συνταξιοδότηση

Νέες αναταραχές φοβούνται οι γαλλικές αρχές αυτό το Σαββατοκύριακο, κι ενώ οι πολίτες ετοιμάζονται για νέα κινητοποίηση, μετά την απόφαση για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64.

Γάλλοι διαδηλωτές στοιβάζουν σωρούς από σακούλες γεμάτες με σκουπίδια, στήνοντας αυτοσχέδια οδοφράγματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6 Μαρτίου.

Χθες, Παρασκευή, στη Γαλλία επικρατούσε ηρεμία, ωστόσο για σήμερα έχουν ανακοινωθεί νέες κινητοποιήσεις. Την Πέμπτη, οπότε και σημειώθηκαν επεισόδια, άναψαν πάνω από 903 φωτιές σε όλη τη χώρα.

Απειλητικά γράφιτι γράφτηκαν γύρω από την Πλας ντε λα Κονκόρντ, στο Παρίσι. «Θάνατος στον βασιλιά» και «Αποκεφαλισμός Μακρόν», έγραφαν τα γκράφιτι, με το επιτελείο του Εμανουέλ Μακρόν να φοβάται ότι ο πρόεδρος θα γίνει «Μαρία Αντουανέτα», που με τον Λουδοβίκο τον 16ο αποκεφαλίστηκαν δημόσια στην γκιλοτίνα τον Οκτώβριο του 1793.

Το παρασκήνιο για την ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου

Οι διαδηλώσεις ανάγκασαν τον Εμανουέλ Μακρόν να ακυρώσει την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τα Ηλύσια είχαν να διαλέξουν αν ήθελαν να βρεθεί στη Γαλλία ο Κάρολος, εν μέσω διαδηλώσεων, απεργιών, συγκοινωνιών και κάδων σκουπιδιών που καίγονται, είτε να αναβάλλει την επίσκεψη. Επιπλέον, έπρεπε να σταθμίσουν και τον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχαν στην κοινή γνώμη οι μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις υποδοχής του Βρετανού μονάρχη, για τον οποίο είχε προγραμματιστεί ένα πλούσιο δείπνο στις Βερσαλλίες.

Τελικώς, ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον Βρετανό βασιλιά και να του προτείνει το δεύτερο. H νέα επίσκεψη προγραμματίστηκε για τις αρχές καλοκαιριού.

Τα σιδηροδρομικά και αεροπορικά ταξίδια έχουν διακοπεί, όπως και οι εργασίες στα διυλιστήρια πετρελαίου, και τα σχολεία έχουν επίσης πληγεί καθώς οι δάσκαλοι συμμετέχουν στις απεργίες. Ο Πύργος του Άιφελ και το Παλάτι των Βερσαλλιών ήταν κλειστά την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.