Γαλλία: Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων σε μεγάλα αεροδρόμια λόγω της απεργίας για το συνταξιοδοτικό

Οι «αναταράξεις» στις αερομεταφορές αναμένεται ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τετάρτη

Γαλλία: Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων σε μεγάλα αεροδρόμια λόγω της απεργίας για το συνταξιοδοτικό

Έως και το ένα τρίτο των πτήσεων ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πολλά άλλα αεροδρόμια της Γαλλίας.

Οι «αναταράξεις» στις αερομεταφορές αναμένεται ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τετάρτη, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που διαμαρτύρονται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Από την αρχή των κινητοποιήσεων, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζητά τακτικά από τις αεροπορικές εταιρείες να αναθεωρήσουν το πρόγραμμα πτήσεων από ορισμένα αεροδρόμια ώστε να αποφευχθούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Οι προληπτικές ακυρώσεις πτήσεων θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Την Τρίτη τα συνδικάτα έχουν προαναγγείλει άλλη μία ημέρα πανεθνικής κινητοποίησης.

Για αύριο, η DGAC ζητά να ακυρωθεί το 15% των πτήσεων από το Ορλί και το 20% από τα αεροδρόμια της Μασσαλίας, του Μπορντό και της Λιόν. Ακόμη δυσκολότερη θα είναι για τους επιβάτες η Κυριακή, αφού θα ακυρωθεί το 33% των πτήσεων από το Ορλί. Την Δευτέρα θα επηρεαστεί το 20% των πτήσεων από το Ορλί και τη Μασσαλία ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα προστεθούν στις ακυρώσεις και πτήσεις από την Τουλούζη και το Μπορντό.

Σύμφωνα με την Air France, από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα δεν θα επηρεαστούν τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, ούτε οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ. Δεν αποκλείεται ωστόσο να σημειωθούν κάποιες καθυστερήσεις, για τις οποίες οι επιβάτες θα ενημερώνονται προσωπικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia, που ειδικεύεται στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, ακύρωσε σχεδόν 60 πτήσεις σήμερα και αύριο. Δεν έχει προς το παρόν διευκρινίσει τι σκοπεύει να πράξει τις επόμενες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.