ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέο «κύμα» οργής σε όλη τη Γαλλία μετά την καταψήφιση των προτάσεων μομφής (βίντεο)

Το κύμα δυσαρέσκειας κι οργής δεν λέει να κοπάσει στη Γαλλία - «Φουντώνουν» οι διαμαρτυρίες

Νέο «κύμα» οργής σε όλη τη Γαλλία μετά την καταψήφιση των προτάσεων μομφής (βίντεο)

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία επιβίωσε προς το παρόν από τις προτάσεις μομφής που καταψηφίστηκαν από την Εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα, η οργή και οι διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, όμως, δεν άργησαν να ξεσπάσουν.

Επεισόδια ευρείας έκτασης ξέσπασαν και πάλι, το βράδυ της Δευτέρας, αφότου καταψηφίστηκαν οι δύο προτάσεις μομφής κατά του Μακρόν.

Η πολιτική επιβίωση του Γάλλου προέδρου – βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον – εξασφαλίστηκε, ωστόσο η κοινωνική κρίση δεν έχει αποσοβηθεί και οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν αμέσως μετά τη διαδικασία στους δρόμους για να εκφράσουν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο που ορίζει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Η πρόταση μομφής του αριστερού Liot δεν εγκρίθηκε για 9 ψήφους κι ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Από την άλλη, η πρόταση της Λεπέν κέρδισε μόνο 94 ψήφους από τις 287 που απαιτούνταν για την έγκριση.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι βουλευτές της Αριστεράς φώναζαν «παραίτηση, παραίτηση» προς τους υπουργούς.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ανακοίνωσε την έναρξη της ψηφοφορίας για τη δεύτερη πρόταση, αυτή του RN. Οι βουλευτές είχαν πάλι 30 λεπτά για να ψηφίσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.