ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γαλλία: Πρώην αρχιεπίσκοπος παραδέχεται «ανάρμοστες πράξεις» με θύμα νεαρή

216.000 ανήλικοι είχαν κακοποιηθεί από κληρικούς τις τελευταίες επτά δεκαετίες

Γαλλία: Πρώην αρχιεπίσκοπος παραδέχεται «ανάρμοστες πράξεις» με θύμα νεαρή

Νέο πονοκέφαλο προκαλούν στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία οι αποκαλύψεις νέων περιστατικών για μια σειρά κακοποιήσεων από κληρικούς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το AFP, ο 81χρονος Γάλλος πρώην αρχιεπίσκοπος στο Στρασβούργο δήλωσε ότι έχει «μετανιώσει βαθύτατα» για πράξεις του τη δεκαετία του 1980, δηλαδή σε μία περίοδο πριν αναλάβει το αξίωμά του, δηλαδή τη δεκαετία 2007-2017.

Ο Ζαν Πιερ Γκραλέτ δήλωσε ότι παρέσυρε και πλήγωσε κάποια, ενώ στη συνέχεια της ζήτησε συγγνώμη.

Η εισαγγελία του Στρασβούργου δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

«Η εκκλησιαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δικαστικές αρχές έχουν ενημερωθεί», είπε ο πρώην αρχιεπίσκοπος στη δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας (CEF).

Η νέα αποκάλυψη προστέθηκε σε αυτές που έγιναν μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε από τη διάσκεψη ότι συνολικά έντεκα πρώην ή και εν ενεργεία Γάλλοι επίσκοποι κατηγορήθηκαν για σεξουαλική βία. Ανάμεσά τους και ένας καρδινάλιος που ομολόγησε ότι πριν περίπου 30 χρόνια επιτέθηκε σε ανήλικο.

Η έρευνα έδειξε ότι 216.000 ανήλικοι είχαν κακοποιηθεί από κληρικούς τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Ο αριθμός ανέβηκε σε 330.000 όταν συμπεριλήφθηκαν και κατηγορίες κατά προσώπων γενικότερα της Εκκλησίας, όπως περιπτώσεις δασκάλων σε καθολικά σχολεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έρευνα ξεκίνησε το Βατικανό και για τον επί χρόνια επίσκοπο του Μπορντό Ζαν Πιερ Ρικάρ, που έγινε καρδινάλιος το 2006 και παραδέχθηκε «κατακριτέα» πράξη με θύμα 14χρονο πριν από τριάντα χρόνια τουλάχιστον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.