ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γερμανία: Διαδήλωση ισλαμιστών στο Αμβούργο – Κατηγορούν την κυβέρνηση για «εχθρική πολιτική προς το Ισλάμ»

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ προειδοποίησε τους συμμετέχοντες να μην περάσουν την «κόκκινη γραμμή»

Γερμανία: Διαδήλωση ισλαμιστών στο Αμβούργο – Κατηγορούν την κυβέρνηση για «εχθρική πολιτική προς το Ισλάμ»

Πλήθος διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους χθες στο Αμβούργο εναντίον της «εχθρικής προς το ισλάμ» πολιτικής της Γερμανίας.

«Δυσβάσταχτο» χαρακτήρισε το γεγονός η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και προειδοποίησε τους συμμετέχοντες να μην περάσουν την «κόκκινη γραμμή».

«Είναι δύσκολο να αντέξουμε να παρακολουθούμε μια τέτοια ισλαμιστική διαδήλωση στους δρόμους μας. Είναι θετικό το γεγονός ότι η αστυνομία του Αμβούργου αντιμετώπισε τις παραβάσεις με ισχυρές δυνάμεις και δεν υπήρξαν επεισόδια», δήλωσε η κυρία Φέζερ στην «Tagesspiegel» και τόνισε ότι «πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές, οι οποίες βρίσκονται εκεί όπου τελειώνει η εκτεταμένη προστασία της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της έκφρασης – αυτό σημαίνει όχι στην τρομοκρατική προπαγάνδα για την Χαμάς, όχι στην ρητορική μίσους εναντίον των Εβραίων, όχι στη βία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στο Αμβούργο, τις οποίες επικαλείται η δημόσια τηλεόραση ARD, διοργανωτής της συγκέντρωσης ήταν άτομο που βρίσκεται κοντά στην οργάνωση «Muslim Interactive», οι οποία θεωρείται από τις γερμανικές αρχές «σίγουρα εξτρεμιστική» και έχει απαγορευτεί.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu Akbar), ενώ οι ομιλητές κατηγόρησαν τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της Γερμανίας για «φτηνά ψέματα» και «άνανδρα ρεπορτάζ» τα οποία έχουν ως στόχο να χαρακτηρίσουν όλους τους μουσουλμάνους της Γερμανίας ως ισλαμιστές, λόγω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε η Νάνσι Φέζερ, οι γερμανικές αρχές ασφαλείας παρακολουθούν στενά την ισλαμιστική σκηνή στη χώρα και μετά την απαγόρευση της Χαμάς και του δικτύου «Samidoun» έχουν εντοπιστεί και άλλες ύποπτες οργανώσεις, «άλλες ομάδες οι οποίες θέλουν να συγκινήσουν, να ριζοσπαστικοποιήσουν και να αναθρέψουν νέους ισλαμιστές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.