ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Έχει υποδεχθεί 21.000 πολίτες του Αφγανιστάν που διέτρεχαν κίνδυνο

Ο ρυθμός των αφίξεων από το Αφγανιστάν επιταχύνθηκε το 2022

Γερμανία: Έχει υποδεχθεί 21.000 πολίτες του Αφγανιστάν που διέτρεχαν κίνδυνο

Πάνω από 21.000 αφγανοί πολίτες που διέτρεχαν κίνδυνο μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν την 15η Αυγούστου 2021, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ.

Το Βερολίνο είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθούσε Αφγανούς που είχαν εργαστεί για τον γερμανικό στρατό ή ομοσπονδιακές υπηρεσίες, καθώς και πολίτες που θεωρεί πως διέτρεχαν κίνδυνο μετά την επαναφορά στην εξουσία των σκληροπυρηνικών σουνιτών στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με την κυρία Μπέρμποκ, τα δύο τρία των Αφγανών που είχαν λάβει άδεια να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία βρίσκονται πλέον στη γερμανική επικράτεια.

Από τους πρώην εργαζομένους για λογαριασμό της Μπούντεσβερ, του γερμανικού στρατού, έχουν φθάσει στην ευρωπαϊκή χώρα τα δύο τρίτα, διευκρίνισε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ρυθμός των αφίξεων από το Αφγανιστάν επιταχύνθηκε το 2022, σημείωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ. Πάνω από 12.000 έφθασαν στη Γερμανία από τον Ιανουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.