ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιατί απέλυσε 11.000 εργαζόμενους σε Facebook-Instagram ο Μ.Ζούκερμπεργκ

«Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη»

Γιατί απέλυσε 11.000 εργαζόμενους σε Facebook-Instagram ο Μ.Ζούκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προχώρησε στην απόλυση 11.000 ανθρώπων, δηλαδή περισσότερες από μία στις οκτώ θέσεις προσωπικού, μετά την καταστροφική κατάρρευση των εσόδων που άφησε την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook και το Instagram υπερστελεχωμένη και «αναποτελεσματική», δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να στηρίζει το αμφιλεγόμενο στοίχημα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εικονική πραγματικότητα, λέγοντας ότι το έργο metaverse είναι ένας «τομέας ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας».

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη

Στο σημείωμά του για τις απολύσεις στους εργαζομένους ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η Meta είχε επενδύσει υπερβολικά στην αρχή του Covid, ποντάροντας ότι η αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας θα συνεχιζόταν και θα επιταχυνόταν ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς, αυτό δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περίμενα», είπε. «Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο επέστρεψε στις προηγούμενες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια σήματος διαφημίσεων είχαν σαν αποτέλεσμα τα έσοδά μας να είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι περίμενα. Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.