ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Facebook: O Μαρκ Ζούκερμπεργκ απέλυσε 11.000 εργαζομένους

Η Meta στα τέλη του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους

Facebook: O Μαρκ Ζούκερμπεργκ απέλυσε 11.000 εργαζομένους

Τι στιγμή που οι περισσότεροι ασχολούνται με τον Έλον Μάσκ και με την νέα τάξη πραμάτων που φέρνει στο Twitter η απόφασή του να προχωρήσει στην «εκκαθάριση» του από ανθρώπους που στήριζαν την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας και δεν επέτρεπαν να ακουστούν διαφορετικές απόψεις στο όνομα μάλιστα μίας δήθεν «δημοκρατίας».

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προχώρησε σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις εργαζομένων ανακοινώνοντας ότι χωρίς δουλειά μένουν συνολικά 11.000 εργαζόμενοι.

«Σήμερα ανακοινώνω ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους του Facebook ο Ζούκερμπεργκ.

Στην ίδια επιστολή ανέφερε ότι «λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα για να γίνουμε μια πιο σφιχτοδεμένη και αποτελεσματική εταιρεία περικόπτοντας τα διαθέσιμα έξοδα και επεκτείνοντας το “πάγωμα” των προσλήψεων στο πρώτο τρίμηνο του 2023».

Σημειώνεται ότι η Meta στα τέλη του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους.

«Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι’ αυτή την επιχείρηση» πρόσθεσε στην επιστολή του ο Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με την απόφασή του οι απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν αποζημίωση τεσσάρων μηνών και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας στην εταιρεία με την Meta να αναλαμβάνει να καλύψει την υγειονομική ασφάλιση για έξι μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.