ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Γιατί υποβαθμίστηκαν οι ΗΠΑ από τον οίκο Fitch: Ξόδεψαν περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία από όσα σε ένα σχέδιο Marshall!

Πολύ μεγαλύτερο το κόστος από αυτό του πολέμου στο Αφγανιστάν

Γιατί υποβαθμίστηκαν οι ΗΠΑ από τον οίκο Fitch: Ξόδεψαν περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία από όσα σε ένα σχέδιο Marshall!

Ο John Sopko, Γενικός Επιθεωρητής της Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν, αποκάλυψε ότι το ποσό των χρημάτων που θα ξοδέψουν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2023 θα ξεπεράσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για ολόκληρο το σχέδιο Marshall και πρόσθεσε πώς η Ουκρανία είναι μια χώρα που είναι σχεδόν το ίδιο διεφθαρμένη με το Αφγανιστάν.

Μετά την αποκάλυψη αυτή είναι απόλυτα κατανοητή η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch καθώς το οικονομικό πρόβλημα των Αμερικανών έχει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που θέλουν να δουν οι Δυτικοί αναλυτές (που δεν επιθυμούν να «στεναχωριέται» η Ουάσινγκτον).

«Ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία τώρα σε ένα χρόνο από ότι ξοδέψαμε σε περίπου 12 χρόνια στο Αφγανιστάν, και μέχρι το τέλος του 2023, θα ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία από όσα ξοδέψαμε για να ετοιμάσουμε ολόκληρο το Σχέδιο Marshall μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Mε απλά λόγια οι Αμερικανοί αναγκάζονται να τυπώνουν συνεχώς δισεκατομμύρια δολάρια σε μία εποχή που δεκάδες χώρες προσπαθούν να το αποκλείσουν από τις οικονομικές τους συναλλαγές για να μην υπάρχει η πιθανότητα να τους επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ, εάν δεν τους είναι αρεστές οι εξωτερικές ή οι εσωτερικές τους πολιτικές.

Πρόκειται για πληθωριστικά δολάρια που αυτή την στιγμή δημιουργούν μείζον πρόβλημα στην αμερικανική οικονονομία.

Μεταξύ των προβλημάτων που εντόπισε ο Sopko κατά την επίβλεψη του κόστους της ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν ήταν η έλλειψη συντονισμού αυτών των προσπαθειών και η έλλειψη κατανόησης του τελικού στόχου.

Υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση της Ουκρανίας, η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη καθώς εμπλέκονται περισσότερα μέρη, όπως αμερικανικές υπηρεσίες και διεθνείς δωρητές και οργανισμοί. Επιπλέον, σημείωσε επίσης ότι τόσο το Αφγανιστάν όσο και η Ουκρανία είναι βαθιά διεφθαρμένες χώρες.

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, για τους Αμερικανούς φορολογούμενους είναι ότι ο Sopko αποκάλυψε ότι ξοδεύουν οι Αμερικανοί περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία.

Συγκριτικά, οι ΗΠΑ ξόδεψαν μόνο 375 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για βοήθεια ασφαλείας στο Αφγανιστάν.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, η κυβέρνηση Biden έχει δεσμεύσει περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορους τύπους βοήθειας στην Ουκρανία, με σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια να δαπανώνται για όπλα και συναφή στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι αστρονομικές συνολικές δαπάνες στην Ουκρανία θα αυξηθούν σημαντικά μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο τον Ιούλιο, ο ουκρανικός στρατός έχασε 20.824 στρατιώτες και 2.227 οπλικά συστήματα.

«Είναι προφανές ότι οι προμήθειες όπλων δυτικής κατασκευής δεν οδηγούν σε επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, αλλά απλώς παρατείνουν τη στρατιωτική σύγκρουση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του στις 31 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της αποτυχίας το λεγόμενο «σχέδιο αντεπίθεσης», της Ουκρανίας, με την υποστήριξη δυτικών χορηγών, έχει επικεντρωθεί στη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστικές υποδομές σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.