Στην Σερβία «μετράνε» οι νεκροί από διαφθορά...

Γκαμπόν: Βυθίστηκε εξέδρα άντλησης πετρελαίου νορβηγικής εταιρείας – Πέντε αγνοούμενοι (βίντεο)

Σώοι 110 εργαζόμενοι

Γκαμπόν: Βυθίστηκε εξέδρα άντλησης πετρελαίου νορβηγικής εταιρείας – Πέντε αγνοούμενοι (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Πέντε εργαζόμενοι αγνοούνται μετά τη βύθιση πετρελαϊκής πλατφόρμας στα ανοιχτά της Γκαμπόν, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Από τους συνολικά 115 ανθρώπους που βρίσκονταν στην εγκατάσταση, οι 110 έχουν εντοπιστεί σώοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Borr Drilling και του υπουργείου Πετρελαίου της αφρικανικής χώρας.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 20:37, τοπική ώρα, στην πλατφόρμα Prospector 5, κοντά στη Μαϊμούμπα, στη νότια Γκαμπόν.

Οι προσπάθειες εντοπισμού των πέντε αγνοουμένων συνεχίζονται με τη συμμετοχή του Ναυτικού της Γκαμπόν.

Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Κλοτέρ Κοντζά, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης πραγματοποιούνται αδιάκοπα, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί η επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων.

Από την πλευρά της, η Borr Drilling υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητά της είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων και η ασφάλεια του προσωπικού. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Μπρούνο Μοράντ, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν έχει εντοπιστεί διαρροή πετρελαίου

Η πλατφόρμα Prospector 5 χρησιμοποιούνταν στις δραστηριότητες της BW Energy, μιας ανεξάρτητης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου με παρουσία στη Γκαμπόν, τη Βραζιλία και τη Ναμίμπια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής πετρελαίου. Ωστόσο, η θαλάσσια περιοχή θα παραμείνει υπό παρακολούθηση τις επόμενες ημέρες, ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα οποιαδήποτε πιθανή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Παράλληλα, ο Κοντζά διέταξε τη διενέργεια τεχνικής έρευνας για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες βυθίστηκε η πλατφόρμα και να προσδιοριστούν οι ενδεχόμενες ευθύνες.

Ο πρόεδρος της Γκαμπόν, Μπρις Κλοτέρ Ολίγκι Νγκουέμα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη προστασίας των εργαζομένων στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι η ασφάλειά τους πρέπει να αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.