ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γυναίκα ισχυρίζεται ότι ξύπνησε ξαφνικά με ουαλική προφορά παρότι δεν είχε επισκεφτεί τη χώρα! (βίντεο)

Μιλά για σπάνιο σύνδρομο

Γυναίκα ισχυρίζεται ότι ξύπνησε ξαφνικά με ουαλική προφορά παρότι δεν είχε επισκεφτεί τη χώρα! (βίντεο)

Ένα περίεργο περιστατικό καταγράφηκε στην Αγγλία, όταν μια γυναίκα ξύπνησε ένα πρωί και μιλούσε με ουαλική προφορά, παρότι δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τη συγκεκριμένη χώρα. Τότε απευθύνθηκε σε γιατρούς για να της εξηγήσουν τι της είχε συμβεί.

Η Zoe Coles πριν μερικές εβδομάδες παρατήρησε μια αλλαγή στην ομιλία της και την προφορά της, η οποία έγινε ουαλική. Το 2022 είχε διαγνωστεί με Λειτουργική Νευρολογική Διαταραχή (FND), αλλά όπως της είπαν οι γιατροί, έχει σύνδρομο ξένης προφοράς (FAS).

Παρότι Αγγλίδα δεν έχει πάει ποτέ της στην Ουαλία και μετά την αλλαγή της προφοράς της αναγκάστηκε να σταματήσει από την παμπ που εργαζόταν. «Έφυγα από τη δουλειά μου όταν πριν από έξι εβδομάδες ξύπνησα και είχα αυτή την προφορά. Στην αρχή έμοιαζε περισσότερο με έντονη γερμανική προφορά αλλά τώρα νομίζω ότι είναι ουαλική», είπε.

Με ένα βίντεο στο TikTok ζήτησε βοήθεια από κάποιον ειδικό αφού μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να βγάλει άκρη γι αυτό που της συνέβη.

«Θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει και μετά να βοηθήσουμε κι άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε.

@zoecoles1 Help a girl out #helpme #helpagirlout #findmesomeone #neurology #neuroscience #neurologist #doctor #medicalhelp #letshelpeachother #togetherwecan #fyp #viral ♬ original sound – zoecoles1


Τι είναι το σύνδρομο ξένης προφοράς

Το σύνδρομο ξένης προφοράς (FAS) είναι μια σπάνια διαταραχή της ομιλίας που αναγκάζει τους ασθενείς να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα με μια προφορά που γίνεται αντιληπτή ως μη μητρική από τους ομιλητές της ίδιας κοινότητας ομιλίας.

Μόνο περίπου 150 περιπτώσεις έχουν ποτέ αναφερθεί από τότε που η πάθηση περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1907, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου στο περιοδικό Neurocase.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις περισσότερες φορές, η πάθηση εμφανίζεται μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, αναγκάζοντας άτομα που μόλις ξύπνησαν από κώμα να αποκαταστήσουν τις γλωσσικές τους λειτουργίες με διαφορετική προφορά από αυτή που γνωρίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.