
Ένας Ρώσος απουσίασε από το σπίτι του για τρία χρόνια, έχοντας αφήσει κατά λάθος ένα παράθυρο ανοιχτό. Όταν επέστρεψε, βρέθηκε μπροστά σε ένα απρόσμενο και αξέχαστο θέαμα: μια ολόκληρη αποικία περιστεριών είχε εγκατασταθεί μέσα στο σπίτι.
Ένας άνδρας από τη Βορκούτα της Ρωσίας γύρισε στο διαμέρισμά του έπειτα από τρία χρόνια απουσίας και βρέθηκε μπροστά σε ένα σκηνικό που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί.
Ο χώρος είχε μετατραπεί πλήρως, καθώς ήταν καλυμμένος με παχύ στρώμα από περιττώματα και φτερά, ενώ δεκάδες περιστέρια είχαν καταλάβει τα έπιπλα, κινούνταν μέσα στο σπίτι σαν να ήταν δικό τους.
Σε βίντεο που ανάρτησε, περιγράφει την κατάσταση με έντονο σαρκασμό:
«Γύρισα πίσω και το σπίτι έχει γίνει… Περιστερο-Ντουμπάι! Παντού φωλιές, φτερά και τόσες κουτσουλιές που θα μπορούσες να φτιάξεις καινούριο πάτωμα. Με κοιτάνε σαν να είμαι εγώ ο ενοικιαστής που τους χρωστάει νοίκι. Δεν είμαι ο ιδιοκτήτης — είμαι ο εισβολέας σε ένα κράτος περιστεριών».
A resident of Vorkuta, an extremely cold coal mining town inside the Arctic Circle, returned to his apartment after three years, having forgotten to close the window before leaving. pic.twitter.com/lULloEhiHu
— Brian McDonald (@BrianMcDonaldIE) March 2, 2026
Αποκατάσταση και απολύμανση
Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι η πλήρης αποκατάσταση του διαμερίσματος, μαζί με την αντικατάσταση της επίπλωσης, θα απαιτήσει δαπάνη από 1,5 έως 2 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 15.000–20.000 ευρώ).
Το ποσό αυτό προσεγγίζει σχεδόν την τρέχουσα εμπορική αξία του ίδιου του ακινήτου.
Ακόμη κι αν επιλέξει να προχωρήσει σε ανακαίνιση, το διαμέρισμα χρειάζεται εξειδικευμένη απολύμανση. 
Τα περιστέρια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, όπως η γρίπη των πτηνών και η ψιττάκωση, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη χρήση ισχυρών χημικών για τον καθαρισμό δαπέδων και τοίχων, ώστε ο χώρος να καταστεί ξανά ασφαλής για διαμονή.
Στο διαδίκτυο, οι αντιδράσεις δεν έλειψαν, με έναν χρήστη να σχολιάζει πως «πιο οικονομικό είναι να αγοράσεις καινούργιο σπίτι», ενώ κάποιος άλλος, με χιουμοριστική διάθεση, παρατήρησε ότι τουλάχιστον τα περιστέρια άφησαν… έτοιμο πρωινό, αφού βρέθηκαν και αυγά μέσα στο διαμέρισμα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.