ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η αμύθητη περιουσία του Σ.Μπερλουσκόνι – Πως θα κατανεμηθεί στα πέντε του παιδιά

Τι αφήνει πίσω του ο «Καβαλιέρε»

Η αμύθητη περιουσία του Σ.Μπερλουσκόνι – Πως θα κατανεμηθεί στα πέντε του παιδιά

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου σε ηλικία 86 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ένας από του ισχυρότερους άνδρες της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο «Καβαλιέρε» διετέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και ήταν δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε υπό τον έλεγχο την Fininvest, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μιλάνο, Η Fininvest ανακοίνωσε έσοδα ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το ημερολογιακό έτος 2021.

Μέσα σε όλα απέκτησε την ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν, σώζοντάς την από τη χρεοκοπία. Υπό την κατοχή του η ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα το Μιλάνο, κατέκτησε πολλά τρόπαια και έγινε από τις ισχυρότερες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέκτησε τηλεοπτικά κανάλια στην Ισπανία, τη Γερμανία και, για σύντομο χρονικό διάστημα, στη Γαλλία.

Ο «Καβαλιέρε» απέκτησε πέντε παιδιά από τους δυο γάμους του.

Το μέλλον των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μπερλουσκόνι θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να διανείμει το 61% του μεριδίου του, στην οικογενειακή εταιρεία συμμετοχών Fininvest, μεταξύ των πέντε παιδιών του από δύο γάμους.

Η μεγαλύτερη κόρη του Μαρίνα, αναμένεται να διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο, σύμφωνα με το Reuters.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, η Μαρίνα και ο Πιερ Σίλβιο, συμμετέχουν άμεσα στη διαχείριση των εταιρειών του Μπερλουσκόνι από τότε που ο πατέρας τους εισήλθε στην ιταλική πολιτική στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η Μαρίνα, η οποία προεδρεύει της Fininvest, επιβλέπει τον εκδοτικό οίκο Mondadori, ενώ ο Πιερ Σίλβιο είναι υπεύθυνος για την τηλεοπτική επιχείρηση, η οποία αποτελεί εδώ και καιρό το πετράδι στο «στέμμα» της οικογένειας.

Τα μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονώρα και ο Λουίτζι, δεν είχαν τέτοιους υψηλόβαθμους εκτελεστικούς ρόλους στη διοίκηση των επιχειρήσεων του πατέρα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.