ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η εορτασμοί της Πέμπτη έφεραν κούραση: 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει μια δημόσια εμφάνιση μετά την άλλη

Η μονάρχης αισθάνθηκε «δυσφορία», όταν το μεσημέρι της Πέμπτης παρέμεινε όρθια επί έξι λεπτά στον εξώστη του Μπάκιγχαμ

Η εορτασμοί της Πέμπτη έφεραν κούραση: 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει μια δημόσια εμφάνιση μετά την άλλη

Δεύτερη δημόσια εμφάνιση μέσα σε δύο μέρες ακύρωσε η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και ένα χρόνο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ η «αειθαλής» μονάρχης δεν θα μπορέσει να παραστεί στους ιππικούς αγώνες του Έπσομ, που θα διεξαχθούν το Σάββατο και αποτελούν μέρος των τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ.

Αν και η βασίλισσα υπήρξε δεινή ιππέας και λάτρης των αλόγων από παιδί ενώ είναι και ιδιοκτήτρια αλόγων κούρσας, δεν θα μπορέσει να παραστεί στο κορυφαίο γεγονός και θα παρακολουθήσει τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Την μονάρχη θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, η οποία είναι δεινή ιππέας, όπως και η μητέρα της. Οι ιππικοί αγώνες του Έπσομ γνωστοί και ως «Epsom Derby» πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε χρόνο από το 1780.

Ο Φιλ Γουάιτ, διευθυντής του Jockey Club στο Λονδίνο, δήλωσε για την απουσία της βασίλισσας από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ:

«Αποτελεί σπάνιο γεγονός το ό,τι η βασίλισσα δεν θα μπορέσει να είναι μαζί μας στους ιππικούς αγώνες αλλά χαιρόμαστε που σχεδιάζει να τους απολαύσει στην τηλεόραση. Έχουμε μεγάλα σχέδια για να γιορτάσουμε την συνεισφορά της Αυτής Μεγαλειότητας στους ιππικούς αγώνες και στο έθνος και αυτοί θα συνεχιστούν αύριο. Οι αγώνες αποτελούν ένα μοναδικό γεγονός και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε χιλιάδες ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε μια μεγαλειώδη εορταστική ατμόσφαιρα».

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, υπήρξαν φόβοι πως η Ελισάβετ δεν θα μπορούσε να δώσει το «παρών» στους αγώνες, μετά την ακύρωση της εμφάνισής της την Παρασκευή στην λειτουργία των Ευχαριστιών προς τιμήν της στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Στην σχετική ανακοίνωσή του το παλάτι ανέφερε ότι η μονάρχης αισθάνθηκε «δυσφορία», όταν το μεσημέρι της Πέμπτης εμφανίστηκε επί έξι λεπτά στον εξώστη του Μπάκιγχαμ για να παρακολουθήσει μαζί με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που εκτελούν επίσημα καθήκοντα, την στρατιωτική παρέλαση και τις αεροπορικές επιδείξεις των μαχητικών αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF).

Στον εξώστη του παλατιού η βασίλισσα στηριζόταν στο ξύλινο μπαστούνι της, το οποίο δεν αποχωρίζεται τους τελευταίους μήνες, αφού, όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί δημόσια, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Χάρι και Μέγκαν σε απόσταση από Κάρολο και Ουίλιαμ στη λειτουργία της Παρασκευής

Στην λειτουργία παρέστησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκτός από τον πρίγκιπα Άντριου, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, που, όμως, οι αξιωματούχοι του παλατιού φρόντισαν να τους βάλουν να καθίσουν μακριά από τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον δούκα του Κέιμπριτζ, αφού οι «αιχμηρές» δηλώσεις τους κατά της βασιλικής οικογένειας μετά το Megxit φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των τριών γαλαζοαίματων.

Μάλιστα, μετά την λειτουργία στον ναό του Αγίου Παύλου όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετείχαν σε δεξίωση σε παρακείμενη αίθουσα, εκτός από τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ, οι οποίοι αναχώρησαν με τους άνδρες της ασφάλειάς τους για το Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ, όπου διαμένουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ επιβεβαίωσε πως η 96χρονη Ελισάβετ αισθάνεται κουρασμένη. Κατά την δεξίωση στην αίθουσα Guildhall το μεσημέρι της Παρασκευής η Κέιτ Μίντλετον απαντώντας σε ερώτηση της Τζιλ Σμάλγουντ, επικεφαλής φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ενδοοικογενειακή βία στο Μπόλτον, σχετικά με την υγεία της Ελισάβετ, απάντησε πως «η βασίλισσα πέρασε υπέροχα κατά τους εορτασμούς της Πέμπτης, αλλά βρήκε την μέρα κουραστική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.