ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: «Βιώνουμε μια θεμελιώδη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία»

Τι δήλωσε στην ομιλία της πριν από την ετήσια συνάντηση του ταμείου την επόμενη εβδομάδα

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: «Βιώνουμε μια θεμελιώδη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία»

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα του ΔΝΤ προειδοποιεί για μια θεμελιώδη αλλαγή, με εύθραυστους παγκόσμιους δεσμούς και συχνότερες φυσικές καταστροφές.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης και μια θεμελιώδη μετατόπιση από τη σχετική σταθερότητα σε μια εποχή κατάρρευσης των διεθνών σχέσεων και συχνότερων φυσικών καταστροφών, προειδοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, είπε ότι μια αλληλουχία οικονομικών κραδασμών έχει δημιουργήσει έναν επίμονα υψηλό πληθωρισμό, προκαλώντας κρίση κόστους ζωής σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην ομιλία της πριν από την ετήσια συνάντηση του ταμείου την επόμενη εβδομάδα, είπε ότι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Covid-19, την επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις κλιματικές καταστροφές γίνεται πιο δύσκολη λόγω του γεωπολιτικού κατακερματισμού.

Προειδοποιώντας ότι το ΔΝΤ θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη το επόμενο έτος, η Γκεοργκίεβα είπε: «Βιώνουμε μια θεμελιώδη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία».

Ο κόσμος περνά από μια περίοδο «σχετικής προβλεψιμότητας -με πλαίσιο βασισμένο σε κανόνες για διεθνή οικονομική συνεργασία, χαμηλά επιτόκια και χαμηλό πληθωρισμό» σε μια νέα εποχή αυξημένης οικονομικής αστάθειας.

Αυτό θα σήμαινε «μεγαλύτερη αβεβαιότητα, μεγαλύτερη οικονομική αστάθεια, γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις και πιο συχνές και καταστροφικές φυσικές καταστροφές- έναν κόσμο στον οποίο οποιαδήποτε χώρα μπορεί να παρεκτραπεί από την πορεία της πιο εύκολα και πιο συχνά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.