ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Μολδαβία απαγόρευσε την είσοδό της στον Γκόραν Μπρέγκοβιτς για λόγους «ασφαλείας»

Η αντίδραση του γνωστού μουσικοσυνθέτη

Η Μολδαβία απαγόρευσε την είσοδό της στον Γκόραν Μπρέγκοβιτς για λόγους «ασφαλείας»

Η Μολδαβία απαγόρευσε την είσοδό της στον γνωστό μουσικοσυνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς, για λόγους «ασφαλείας», όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο λόγος ήταν οι απόψεις Γκόραν Μπρέγκοβιτς καθώς ο διάσημος καλλιτέχνης, 73 ετών, «υποστήριξε ανοικτά την προσάρτηση της Κριμαίας», όπου έδωσε συναυλία τον Μάρτιο του 2015, «και την εισβολή στην Ουκρανία», όπως αναφέρεται.

Το Gustar Music Festivalω ανέφερε: «Μας λυπεί που πληροφορούμαστε ότι ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς και το συγκρότημά του δεν θα μπορέσουν να εμφανιστούν απόψε, για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τους οργανωτές, ούτε με τους καλλιτέχνες»

Σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε από τους οργανωτές του φεστιβάλ στην πλατφόρμα Facebook «δυστυχώς, δεν έλαβαν άδεια να μπουν στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ενώ είχαν ήδη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο».

Η αντίδραση του Μπρέγκοβιτς

Ο Μπρέγκοβιτς, σύμφωνα με δήλωσή του που δημοσιοποίησαν οι οργανωτές, είναι πολύ απογοητευμένος που τον απέλασαν χωρίς καμιά επίσημη εξήγηση.

Και συμπλήρωσε: «Δίνω συναυλίες τη μια πίσω από την άλλη μαζί με τους μουσικούς μου σε όλη την Ευρώπη και ουδέποτε είχα συναντήσει προβλήματα».

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra, που κέρδισε τη Eurovision του 2022, ήταν επίσης προγραμματισμένο να εμφανιστεί χθες.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, η μολδαβική συνοριοφυλακή διευκρίνισε πως «απαγόρευσε την είσοδο σε 29 αλλοδαπούς», συμπεριλαμβανομένου του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Οι οργανωτές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για αυτή την απαγόρευση, η οποία επιβλήθηκε από το 2022» στο πλαίσιο των «μέτρων ασφαλείας» που αποφασίστηκαν σε συντονισμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών και διεθνείς εταίρους.

Οι αρχές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Μόσχα. Το Κισινάου καταγγέλλει πως γίνονται προσπάθειες αποσταθεροποίησης της φιλοδυτικής κυβέρνησης προκειμένου να αναλάβει την εξουσία φιλορωσική.

Γεννημένος στο Σεράγεβο το 1950, γιος μητέρας από τη Σερβία και πατέρα από την Κροατία, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, αστέρι τη ροκ της της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, μεσουράνησε τα χρόνια του 1970 και του 1980, όταν ήταν επικεφαλής του συγκροτήματος Bijelo Dugme («Λευκό Κουμπί»).

Ο ροκ κιθαρίστας μεταμορφώθηκε κατόπιν σε συνθέτη, υπογράφοντας πασίγνωστες και πολύ επιτυχημένες μελωδίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.