Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Η οργάνωση «Στρατιώτες του Θεού» προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Ναζαρέτ (βίντεο)

Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού έγινε στόχος επιθέσεων από τη συγκεκριμένη ομάδα - Αφαίρεσαν την εξωτερική πύλη της εκκλησίας

Η οργάνωση «Στρατιώτες του Θεού» προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Ναζαρέτ (βίντεο)

Η οργάνωση «Στρατιώτες του Θεού» προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Ναζαρέτ. Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού έγινε στόχος επιθέσεων από τη συγκεκριμένη ομάδα, αφαιρώντας μάλιστα την εξωτερική πόρτα της.

«Το Ορθόδοξο Κοινοτικό Συμβούλιο δεν θα επιτρέψει τη βεβήλωση ενός ιερού τόπου, έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και θα δώσει συνέχεια», αναφέρει η ανακοίνωση της εκκλησίας στο Facebook.

Οι «Στρατιώτες» αφαίρεσαν την εξωτερική πύλη της εκκλησίας και χτύπησαν την καμπάνα χωρίς άδεια, υποστήριξε η εκκλησία.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bokra بكرا (@bokra.news)

Από την πλευρά της η ομάδα ισχυρίστηκε ότι διαμαρτύρονται για την τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, την περασμένη Κυριακή, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει η Jerusalem Post, φαίνεται να δείχνει έναν ελληνορθόδοξο ιερέα που προσπαθεί να ελέγξει το μικρό πλήθος, ενώ το πλήθος ανεμίζει τη σημαία του Ισραήλ και άλλα θρησκευτικά σύμβολα.

Το ίδιο υλικό φαίνεται να δείχνει διαδηλωτές, που πιθανόν είναι οι «Στρατιώτες», να χτυπούν άλλους στο πλήθος στο κεφάλι με ξύλινους σταυρούς.

Στο σημείο έφτασαν άνθρωποι του ναού, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους διαδηλωτές ενώ κάλεσαν και την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, κάλεσαν για σήμερα Δευτέρα (30/06/25), το απόγευμα, σε συγκέντρωση στο προαύλιο της εκκλησίας «ως απάντηση στην επίθεση στην εκκλησία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.