Η Ουγγαρία κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενόψει «γεγονότων» – Τι αναμένουν;

«Ο κόσμος είναι στο χείλος μιας οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο Β.Όρμπαν

Η Ουγγαρία κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενόψει «γεγονότων» – Τι αναμένουν;

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Βουδαπέστης να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γεγονότα και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχουν ξεκινήσει από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας παραδοσιακά έχει ισχυρά αντανακλαστικά, κάτι που απέδειξε τόσο με την μεταναστευτική κρίση όσο και με τον COVID, επομένως και τώρα αναμένουν άτι “πολύ μεγάλο”.

Τι θα είναι αυτό;

Η ίδια «πολεμική κατάσταση» ισχύει και σε πολλές πρωτεύουσες αλλά στην Ελλάδα φυσικά κανείς δεν ενημερώνει και κανείς δεν μιλάει για θέλουν να δείξουν ότι τα έχουν όλα «καλώς καμωμένα».

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι θα είναι καταιγιστικό.

Έτσι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα (θα ισχύσει από αύριο Τετάρτη 25/5) λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε ένα βίντεο στο Facebook, σημειώνοντας ότι το υπουργικό του συμβούλιο χρειάζεται περιθώριο ελιγμών για να ανταποκριθεί γρήγορα στις προκλήσεις.

Ο Β.Ορμπάν, ο οποίος κέρδισε τέταρτη συνεχή θητεία στις εκλογές της 3ης Απριλίου, έχει χρησιμοποιήσει το έκτακτο αυτό μέτρο στο παρελθόν, μια φορά λόγω της μεταναστευτικής κρίσης και αργότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

«Ο κόσμος είναι στο χείλος μιας οικονομικής κρίσης» είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του «χρειάζεται χώρο για ελιγμούς ώστε να δράσει γρήγορα».

Η έγκριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση του Ορμπάν να εγκρίνει γρήγορα μέτρα, με διατάγματα.

Νωρίτερα σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια επιστολή του Ούγγρου πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία δήλωσε πως οι προτεινόμενες νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο πετρελαίου, δεν θα πρέπει να τεθούν προς συζήτηση στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ευρωπαϊκού μπλοκ την επόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό πετρέλαιο, έχει δηλώσει ότι θα χρειαστεί περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις για την αναβάθμιση των διυλιστηρίων και την επέκταση ενός αγωγού που φέρνει πετρέλαιο από την Κροατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.