ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία απάντησε στην Γερμανία: Προχώρησε στην απέλαση 20 Γερμανών διπλωματών

Στα ύψη ο υδράργυρος Βερολίνου-Μόσχας

Η Ρωσία απάντησε στην Γερμανία: Προχώρησε στην απέλαση 20 Γερμανών διπλωματών

Η Ρωσία, προχωρώντας σε μια κίνηση ανταπόδοσης, απελαύνει περισσότερους από 20 γερμανούς διπλωμάτες, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα η Ρωσία είχε δηλώσει ότι δεν θα αφήσει το θέμα να περάσει έτσι και θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην Γερμανία για τις μαζικές απελάσεις διπλωματών της από το Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα (22.4.2023) το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν άλλη μια μαζική απέλαση εργαζομένων σε ρωσικές διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες του Βερολίνου, που συνεχίζει να καταστρέφει ολόκληρο το φάσμα των ρωσογερμανικών σχέσεων», ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να αποκαλύψει τον αριθμό των διπλωμάτων που απελαύνονται.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Βερολίνο, το οποίο ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού πετρελαίου και αερίου, έχουν επιδεινωθεί αφότου η Ρωσία έστειλε το Φεβρουάριο 2022 στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία και η Δύση απάντησε με κυρώσεις.

«Ως αντίδραση στις εχθρικές ενέργειες του Βερολίνου, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο απελαύνοντας Γερμανους διπλωμάτες από τη Ρωσία, καθώς και να περιορίσει σημαντικά το μέγιστο αριθμό εργαζομένων στις γερμανικές διπλωματικές αποστολές στη χώρα μας», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Μόσχα ενημερώθηκε για τις ενέργειες αυτές στις 5 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.