ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία κατηγορεί τη Γερμανία για «ρωσοφοβική υστερία»: Καθημερινές οι επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον μας

Την ημέρα μνήμης της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, η Ρωσία κατηγορεί τη Γερμανία ότι πυροδοτεί τη «ρωσοφοβική υστερία»

Η Ρωσία κατηγορεί τη Γερμανία για «ρωσοφοβική υστερία»: Καθημερινές οι επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον μας

Η Ρωσία, την ημέρα μνήμης της ναζιστικής εισβολής του 1941 στη Σοβιετική Ένωση, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι πυροδοτεί «ρωσοφοβική υστερία», εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου που συνδέονται με την Ουκρανία.

«Η ρωσοφοβική υστερία τροφοδοτείται συστηματικά με σχεδόν καθημερινές επιθέσεις μελών της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της χώρας μας», αναφέρει η ρωσική διπλωματία σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης.

«Το Βερολίνο, με λόγια και με πράξεις, απειλεί τα αποτελέσματα προσπαθειών επί δεκαετίες της Ρωσίας και της Γερμανίας να ξεπεράσουν την έχθρα μεταξύ των λαών μας μετά τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Αυτές οι ανακοινώσεις γίνονται την επέτειο της έναρξης της εισβολής στη Σοβιετική Ένωση από τα στρατεύματα του Τρίτου Ράιχ το 1941, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα. Στη Ρωσία, η 22η Ιουνίου τιμάται ως «Ημέρα μνήμης και οδύνης».

Λάτρης των ιστορικών παραλληλισμών, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει πολλές φορές συγκρίνει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία με τον πόλεμο κατά των ναζί, κατά τη διάρκεια του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου».

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει επιβαρύνει σοβαρά τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, οι οποίες έχουν πλήξει τη Μόσχα με βαριές οικονομικές κυρώσεις.

Σημαντική επιβάρυνση στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης

Η Ρωσία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες μια απότομη μείωση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που παραδίδονται στην Ευρώπη, ιδίως μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, με τη Γερμανία να καταγγέλλει μια «επίθεση» με στόχο η Μόσχα να «σπείρει το χάος».

Σε αυτό το πλαίσιο υψηλών εντάσεων, το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσης μεγάλη αύξηση των στρατιωτικών του δαπανών και προμήθευσε την Ουκρανία με αυτοκινούμενα όπλα Panzerhaubitze 2000, τα πρώτα από τα οποία έφτασαν αυτή την εβδομάδα.

«Όλα αυτά θυμίζουν τις πιο πικρές περιόδους στις ρωσο-γερμανικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που οδήγησαν στον Μάιο του 1945», την ημερομηνία της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική διπλωματία.

«Σύντομα οι εικόνες του κατεστραμμένου γερμανικού εξοπλισμού στα χωράφια της Ουκρανίας πιθανότατα θα αρχίσουν να εμφανίζονται… ορισμένες στη Ρωσία καθώς και στη Γερμανία, και θα προκαλέσουν σίγουρα ιστορικούς παραλληλισμούς που οι δύο χώρες μας μπορούν να κατανοήσουν», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.