ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδία: Στους 26 οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Οι ορειβάτες παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα σε υψόμετρο 4.880 μέτρων

Ινδία: Στους 26 οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 26 πτώματα από τις ινδικές αρχές, τρεις ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που παρέσυρε μια ομάδα ορειβατών στα Ιμαλάια.

Τρεις ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που παρέσυρε μια ομάδα ορειβατών στα Ιμαλάια, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες εξανεμίζονται: οι ινδικές αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 26 πτώματα και οι έρευνες διακόπηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Τα θύματα είναι 24 μαθητευόμενοι ορειβάτες και οι δύο εκπαιδευτές τους, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ορειβασίας Νεχρού. Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, οι έρευνες θα ξαναρχίσουν αύριο Σάββατο.

Ο Σουνίλ Λαλουάνι, ένας από τους 32 διασωθέντες, επαίνεσε τους εκπαιδευτές για την ψυχραιμία τους αφού, όπως είπε, έσωσαν πολλές ζωές. «Βρισκόμασταν σε απόσταση 50-100 μέτρων από την κορυφή, με τους εκπαιδευτές μπροστά μας, όταν ξαφνικά μια χιονοστιβάδα παρέσυρε τους πάντες. Συνέβη μέσα σε δευτερόλεπτα και βρεθήκαμε σε μια ρωγμή (στον παγετώνα). Καταφέραμε, όπως-όπως, να πάρουμε ανάσα (…) Χάρη σ’ αυτούς (τους εκπαιδευτές) είμαστε ζωντανοί σήμερα», αφηγήθηκε στην εφημερίδα Hindustan Times.

Οι ορειβάτες παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα σε υψόμετρο 4.880 μέτρων

Οι ορειβάτες παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα κοντά στην κορυφή του όρους Ντραουπάντι κα Ντάντα-2, σε υψόμετρο 4.880 μέτρων, στο κρατίδιο Ουταρακάντ της βόρειας Ινδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των νεκρών είναι και η γνωστή αλπινίστρια Σαβίτα Κανσουάλ, που συμμετείχε στην ομάδα ως εκπαιδεύτρια. Πριν από μερικούς μήνες η Κανσουάλ πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ και του γειτονικού όρους Μακούλου μέσα σε διάστημα μόλις 16 ημερών, που συνιστά ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.