ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: 34χρονος έφαγε στα 18 καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης μέσα σε 24 ώρες (φωτό)

Ο σύμβουλος πληροφορικής στον τομέα της υγείας χρειάστηκε 14 μήνες για να σχεδιάσει το εκκεντρικό κατόρθωμά του

ΗΠΑ: 34χρονος έφαγε στα 18 καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης μέσα σε 24 ώρες (φωτό)

Ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για την κατανάλωση φαγητού στα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Ο 34χρονος Eric Finkelstein ξεκίνησε μια αποστολή καταφέρνοντας να φάει σε 18 φημισμένα εστιατόρια μέσα σε ένα 24ωρο τον Οκτώβριο.

Ο σύμβουλος πληροφορικής στον τομέα της υγείας χρειάστηκε 14 μήνες για να σχεδιάσει το εκκεντρικό κατόρθωμά του, και όχι μόνο επειδή έπρεπε να εξασφαλίσει κρατήσεις σε τόσο πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

«Ο σχεδιασμός ήταν πάνω από τη μισή πρόκληση, μόνο και μόνο για να πείσω τα εστιατόρια να συμφωνήσουν να το κάνουν, και στη συνέχεια να βρω μια λογική διαδρομή που να λειτουργεί», δήλωσε στο CNN σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Η ιδέα, η οποία τον περασμένο μήνα αναγνωρίστηκε επίσημα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, του ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν μετακόμισε από την πόλη.

Αφού επέστρεψε προσωρινά το 2021, ο Finkelstein συνέταξε μια λίστα με τα κορυφαία σημεία στα οποία σκόπευε να φάει. Έγινε, επίσης, μέλος μιας διαδικτυακής ομάδας φαγητού, όπου άκουσε για πρώτη φορά για την πρόκληση.

Έχοντας άλλα δύο παγκόσμια ρεκόρ στο ενεργητικό του -και τα δύο αφορούσαν το πινγκ πονγκ, ένα άθλημα στο οποίο παλαιότερα αγωνιζόταν-, το ενδιαφέρον του κεντρίστηκε αμέσως.

«Μου άρεσε η ιδέα», δήλωσε στο Guinness World Records. «Συνδύαζε τις αγάπες μου να τρώω ενδιαφέρον φαγητό, να εργάζομαι για μια λίστα ελέγχου και να εργάζομαι για κάτι» πρόσθεσε.

Ο Finkelstein επικοινώνησε αρχικά με περισσότερα από 80 εστιατόρια, αλλά έλαβε απάντηση μόνο από 10. Δυστυχώς, τέσσερα από αυτά έχασαν το αστέρι τους όταν ο οδηγός Michelin ανακοίνωσε τις επιλογές του για το 2022 – μόλις 20 ημέρες πριν από την επίσημη προσπάθειά του.

Επικοινώνησε μανιωδώς με άλλα εστιατόρια και, ευτυχώς, κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετές κρατήσεις για την επίσημη προσπάθειά του στις 26 Οκτωβρίου.

Η μέρα ξεκίνησε με μια σαλάτα αβοκάντο στη σχάρα, αξίας 36 δολαρίων, στο Le Pavillon στο Midtown. Ακολούθησε χαβιάρι, blini και crème fraiche για 25 δολάρια στο Caviar Russe.

Άλλα σημαντικά σημεία ήταν τα ψητά χτένια με γκρέιπφρουτ και χρυσάνθεμο στο Tuome, ένα μπολ με lingonberries αξίας 15 δολαρίων στο Aquavit, ένα ταρτάρ μπριζόλας αξίας 24 δολαρίων στο Oiji Mi και στρείδια αξίας 26 δολαρίων στο The Modern. Η τελευταία του μπουκιά ήταν στο Noda, όπου δοκίμασε ένα chawanmushi με αχινό και χαβιάρι.

Ο συνολικός λογαριασμός ανήλθε σε 494 δολάρια, χωρίς φόρους και φιλοδωρήματα. Η κραιπάλη με τα αστέρια Michelin ανήλθε σε περίπου 5.000 θερμίδες, όπως εκτίμησε ο Finkelstein, και ολοκληρώθηκε σε 11 ώρες.

Είπε στο CNN ότι το παρατσούκλι του όταν μεγάλωνε ήταν «ο τελειωτικός» για την ικανότητά του να τελειώνει τα γεύματα όλων. Αλλά αυτό ήταν ένα άλλο πρωτάθλημα, είπε.

«Χόρτασα πραγματικά», είπε στο CNN. «Σίγουρα στα δύο τρίτα άρχισα να αγχώνομαι λίγο για την όρεξή μου. Την επόμενη μέρα δεν έφαγα σχεδόν τίποτα», γέλασε.

Ο Finkelstein ελπίζει να επιχειρήσει το επόμενο ρεκόρ του με τη φίλη του, αλλά παραμένει σιωπηλός σχετικά με την ιδέα.

«Όταν ήμουν παιδί, οι γονείς μου μου έπαιρναν κάθε χρόνο αυτό το βιβλίο με τα 10 καλύτερα από όλα και μου άρεσαν πολύ», ανέφερε στο CNN. «Αλλά δεν ήταν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας των 20 που προσπάθησα να κάνω ρεκόρ. Μου άρεσαν πράγματα που περιλάμβαναν φάρσες στο κολέγιο, οπότε σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω ως ενήλικη εκδοχή τού να συνεχίσω να είμαι παιδί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.