ΗΠΑ – Αμβλώσεις: Συγκλονιστική μαρτυρία – «Με βίασαν στα 22 και η άμβλωση ήταν μία επιλογή»

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Αμερικανίδα βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, στο περιθώριο της έντονης αντιπαράθεσης για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

ΗΠΑ – Αμβλώσεις: Συγκλονιστική μαρτυρία – «Με βίασαν στα 22 και η άμβλωση ήταν μία επιλογή»

Όπως αποκάλυψε, η ίδια έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της και «ευτυχώς η άμβλωση ήταν μία επιλογή».

Η βουλευτής της Νέας Υόρκης, η οποία πρωτοστάτησε σε συλλαλητήρια υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, υποστήριξε ότι το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απαραίτητο ως μια πορεία προς τα εμπρός για πολλές γυναίκες, παρ’ ότι η ίδια, όταν τη βίασαν, δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε άμβλωση.

«Εγώ η ίδια, όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, βιάστηκα όταν ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε ένα δημόσιο μπάνιο στο κέντρο του Μανχάταν» τόνισε.

«Όταν κάθισα εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: Δόξα τω Θεώ, έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να διαλέξω μοίρα. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι θα βγει αρνητικό. Αλλά δεν πειράζει… Αυτό είναι για όλους μας. Αυτό δεν είναι ένα θέμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους μας», πρόσθεσε η βουλευτής.

Η άμβλωση είναι νόμιμη στη Νέα Υόρκη, αλλά περισσότερες από 12 πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο οποίος είτε περιορίζει αυστηρά, είτε απαγορεύει την άμβλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 26 πολιτείες αναμένεται να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν την άμβλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.