ΗΠΑ: Εισαγγελέας ζητά να επιβληθούν κυρώσεις σε γιατρό που έκανε άμβλωση σε 10χρονη θύμα βιασμού

Η δικηγόρος της γιατρού, Καθλίν Ντιλέινι, δηλώνει πως η πελάτισσά της τήρησε όλες τις απαιτήσεις του νόμου

ΗΠΑ: Εισαγγελέας ζητά να επιβληθούν κυρώσεις σε γιατρό που έκανε άμβλωση σε 10χρονη θύμα βιασμού

Ο γενικός εισαγγελέας της Ιντιάνας ζήτησε σήμερα από το Ιατρικό Συμβούλιο της Πολιτείας να επιβάλει κυρώσεις σε μια γιατρό η οποία έκανε άμβλωση σε μια 10χρονη, θύμα βιασμού.

Η υπόθεση αυτή έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας αντιπαράθεσης για την πρόσβαση στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Ο γενικός εισαγγελέας Τοντ Ροκίτα, που είναι Ρεπουμπλικάνος, κατηγορεί τη Δρ Κέιτιλιν Μπέρναρντ ότι «παραβίασε το δικαίωμα του απορρήτου του ασθενούς» και ταυτόχρονα δεν τήρησε την υποχρέωση να αναφέρει αμέσως την κακοποίηση παιδιού στις αρχές της Ιντιάνας.

Ο Ροκίτα ερευνούσε αν η Δρ. Μπέρναρντ τήρησε τον πολιτειακό νόμο που απαιτεί από τους γιατρούς να αναφέρουν τις αμβλώσεις, παρόλο που τα δημόσια αρχεία έδειξαν πως η γιατρός ανέφερε αμέσως την άμβλωση, όπως ήταν υποχρεωμένη. Το γραφείο του Ροκίτα ωστόσο ζήτησε από το Ιατρικό Συμβούλιο να καθορίσει την κατάλληλη «ποινή» για τη Δρ Μπέρναρντ, που θα μπορούσε να είναι από μια επιστολή επίπληξης έως την οριστική ανάκληση της ιατρικής άδειάς της.

Η δικηγόρος της γιατρού, Καθλίν Ντιλέινι, είπε ότι η πελάτισσά της τήρησε όλες τις απαιτήσεις του νόμου και συζήτησε την υπόθεση του κοριτσιού τηρώντας τα όρια της νομοθεσίας περί απορρήτου. Οι διοικητικές κυρώσεις που ζητά ο Ροκίτα «είναι ξεκάθαρα μια ύστατη προσπάθεια εκφοβισμού της Δρ. Μπέρναρντ» και άλλων γιατρών που κάνουν αμβλώσεις, υποστήριξε.

Η γιατρός έχει πει ότι το κορίτσι παραπέμφθηκε σε αυτήν για τερματισμό της εγκυμοσύνης της μόλις τρεις ημέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση του 1973 (Roe v. Wade) με την οποία κατέστησαν νόμιμες οι αμβλώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Οχάιο ήταν μια από τις πρώτες Πολιτείες που έθεσαν αυστηρά όρια ή απαγόρευσαν τις αμβλώσεις μετά την απόφαση του Ιουνίου. Ορισμένες μάλιστα δεν κάνουν καμία εξαίρεση, ούτε καν για περιπτώσεις βιασμών ή αιμομιξίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.