ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Η Βουλή πέρασε νόμο για την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλοφίλων

Υπέρ του νόμου ψήφισαν 267 βουλευτές, στην πλειονότητά τους Δημοκρατικοί, και κατά 157

ΗΠΑ: Η Βουλή πέρασε νόμο για την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλοφίλων

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε χθες Τρίτη 19 Ιουλίου, νόμο με τον οποίο αναγνωρίζει τους γάμους ανθρώπων του ίδιου φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο Νόμος για τον Σεβασμό στον Γάμο (Respect for Marriage Act) κωδικοποιεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου από το 2015 ενώ καταργεί νόμο από το 1996 που τον όριζε αποκλειστικά ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Υπέρ του νόμου ψήφισαν 267 βουλευτές, στην πλειονότητά τους Δημοκρατικοί, και κατά 157. Με τον πλευρό των Δημοκρατικών συντάχθηκαν 47 Ρεπουμπλικανοί.

Πάντως, όπως σημειώνουν οι New York Times, ο νόμος είναι πιθανόν ότι θα βρει εμπόδιο στη Γερουσία, όπου οι δύο παρατάξεις είναι μοιρασμένες και πολλοί Ρεπουμπλικανοί αντιτίθενται στην προοπτική των ίσων δικαιωμάτων για τους ομοφυλόφιλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην απόφαση για τις αμβλώσεις, ο δικαστής Κλάρενς Τόμας είχε αναφέρει σαφώς ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο κυριαρχούν αριθμητικά οι συντηρητικοί δικαστές, θα επανεξετάσει και τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.