Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν τις τεχνολογικές εταιρείες για κίνδυνους που δε φαντάζονται πως υπάρχουν

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τις επιχειρήσεις τεχνολογίας να προσέχουν ποιους προσλαμβάνουν, καθώς Βορειοκοεάτες χάκερ με ψεύτικα στοιχεία καραδοκούν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τις επιχειρήσεις κατά του ενδεχόμενου ακούσιας πρόσληψης εξειδικευμένου στην Τεχνολογία της Πληροφορικής (ΙΤ) προσωπικού από τη Βόρεια Κορέα δηλώνοντας ότι εργαζόμενοι με ψευδή στοιχεία, εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρει η εργασία εξ αποστάσεως προκειμένου να αποκρύψουν τις πραγματικές ταυτότητες τους και να κερδίσουν χρήματα για λογαριασμό της Πιονγιάνγκ.

Σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο που εξέδωσαν το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και το FBI αναφέρεται ότι η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων του ΟΗΕ και την εισροή χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος πυρηνικών όπλων και του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Υπάρχουν χιλιάδες Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι στον τομέα ΙΤ τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό οι οποίοι παράγουν έσοδα τα οποία πηγαίνουν στην βορειοκορεατική κυβέρνηση,” σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

«Αυτοί οι εργαζόμενοι στον τομέα ΙΤ εκμεταλλεύονται τη ζήτηση που υπάρχει για ειδικές γνώσεις στον τομέα της Τεχνολογίας της Πληροφορικής, όπως η ανάπτυξη λογισμικού για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβόλαια απασχόλησης ως ελεύθεροι επαγγελματίες από πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, και της Ανατολικής Ασίας,» ανέφερε η ενημέρωση.

Βορειοκορεάτες από τη «Νότια Κορέα»

Αρκετοί από τους Βορειοκορεάτες εργαζόμενους προσποιούνται ότι κατάγονται από τη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία ή άλλες ασιατικές χώρες, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση που κατέγραψε μία σειρά από ανησυχητικές ενδείξεις για τις οποίες, πρέπει να έχουν το νου τους οι επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών, η άρνηση συμμετοχής σε βιντεοκλήσεις, αλλά και οι απαιτήσεις πληρωμών σε ψηφιακό νόμισμα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι Βορειοκορεάτες βρίσκονται κυρίως στην Κίνα και στη Ρωσία, με μικρότερους αριθμούς να δραστηριοποιούνται στην Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία. Αρκετά από τα χρήματα που κερδίζουν κατάσχονται από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι οι εταιρίες που προσλαμβάνουν και πληρώνουν αυτούς τους εργαζόμενους είναι ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωπες με νομικές συνέπειες για την παραβίαση των εφαρμοζόμενων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.