ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Μετεωρίτης «προσγειώθηκε» σε σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ

Πιθανόν να προέρχεται από μια βροχή μετεώρων που συνδέεται με τον κομήτη του Χάλεϊ

ΗΠΑ: Μετεωρίτης «προσγειώθηκε» σε σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ

Μια πέτρα, με μέγεθος  10 επί 15 εκατοστά, που πιθανόν είναι μετεωρίτης, τρύπησε την οροφή και έπεσε στην κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Την ώρα της πρόσκρουσης δεν ήταν κανένας στο σπίτι.

Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι το μεταλλικό αντικείμενο από το Διάστημα έπεσε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας. Αφού τρύπησε την οροφή, αναπήδησε στο ξύλινο πάτωμα και άνοιξε άλλη μια τρύπα στο ταβάνι.

Γυναίκα που μένει στο σπίτι, όπως αναφέρει ο Guardian, είπε αργότερα ότι άγγιξε το αντικείμενο που ήταν ζεστό. Για κάθε ενδεχόμενο οι διασώστες εξέτασαν όσους ήλθαν σε επαφή με το αντικείμενο για το αν εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, χωρίς να βρεθεί κάτι.

Το αντικείμενο θα εξετάσουν τώρα οι ειδικοί για την προέλευσή του. Πιθανόν, πάντως, να προέρχεται από μια βροχή μετεώρων που συνδέεται με τον κομήτη του Χάλεϊ.

Υπολογίζεται ότι 500 μικροί μετεωρίτες χτυπούν τη Γη κάθε χρόνο και ότι από αυτούς μόλις 10 εντοπίζονται, γιατί οι περισσότεροι πέφτουν στη θάλασσα ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Οκτώβριο του 2021 ένας μετεωρίτης έπεσε σε κατοικία στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, σχεδόν δίπλα σε γυναίκα που κοιμόταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.