ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΗΠΑ-Ρωσία: Η CIA προσπαθεί με νέο βίντεο να στρατολογήσει διπλούς πράκτορες στη Ρωσία 

«Οι άνθρωποι γύρω σας ίσως να μην θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Αλλά εμείς θέλουμε. Δεν είστε ανίσχυροι», αναφέρεται στο βίντεο

ΗΠΑ-Ρωσία: Η CIA προσπαθεί με νέο βίντεο να στρατολογήσει διπλούς πράκτορες στη Ρωσία 

Σε μια προσπάθεια να πιέσει εργαζομένους στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών να αλλάξουν πλευρά για να εργαστούν ως διπλοί πράκτορες για την Ουάσινγκτον, η CIA δημοσιοποίησε βίντεο στη ρωσική γλώσσα.

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε τον Ιούλιο ότι η δυσαρέσκεια μεταξύ κάποιων Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημιουργεί μια σπάνια ευκαιρία για τη στρατολόγηση κατασκόπων και ότι η CIA δεν αφήνει την ευκαιρία αυτή να χαθεί.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της CIA στην πλατφόρμα Χ, απευθύνεται σε αυτούς που υπαινίσσεται ότι είναι Ρώσοι πατριώτες που εργάζονται στην κοινότητα των μυστικών πληροφοριών, οι οποίοι μπορεί να νιώθουν προδομένοι από αυτό που χαρακτηρίζει διαφθορά σε κύκλους της ελίτ και τις ελλείψεις στον εξοπλισμό και την τροφοδοσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Οι άνθρωποι γύρω σας ίσως να μην θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Αλλά εμείς θέλουμε. Δεν είστε ανίσχυροι», αναφέρεται στο βίντεο, στο τελευταίο μιας σειράς με βίντεο στρατολόγησης που έχουν στόχο τη Ρωσία, πριν δοθούν λεπτομέρειες για τον τρόπους επικοινωνίας με τη CIA.

Ο βασικός φανταστικός χαρακτήρας του βίντεο είναι ένας μη κατονομαζόμενος 35χρονος άνδρας, υπάλληλος της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που περιγράφει τον εαυτό του ως πατριώτη που αγαπά τη Ρωσία και που κάποτε υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής.

«Έχω αρκετό κουράγιο για να αντιμετωπίσω αυτή την προδοσία;», φέρεται να δηλώνει στο βίντεο, πριν αναφέρει πως έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται εντός της Ρωσίας με τη μορφή μια διεφθαρμένης ηγεσίας και ελίτ.

«Η ανώτατη ηγεσία έχει ξεπουλήσει τη χώρα για παλάτια και γιοτ σε μια περίοδο κατά την οποία οι στρατιώτες μας μασούν σάπιες πατάτες και πυροβολούν με προϊστορικά όπλα. Οι άνθρωποί μας αναγκάζονται να δωροδοκήσουν απλά και μόνο για να βρουν δουλειά», δηλώνει ο άνδρας.

Ο φανταστικός χαρακτήρας λέει ότι ο πατριωτισμός του τον έκανε να αναλάβει δράση και να εργαστεί με τη CIA και η τελευταία εικόνα στο βίντεο δείχνει έναν καλοντυμένο άνδρα να επικοινωνεί με τη CIA μέσω κινητού από μια χιονισμένη αυλή.

Το Κρεμλίνο αντιδρώντας δήλωσε πως γίνονται τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο ρωσικός στρατός έχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να επιτύχει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, στην Ουκρανία. Έχει απορρίψει ως ψευδείς τους διάφορους ισχυρισμούς περί διαφθοράς και αντέδρασε απαξιωτικά στο βίντεο.

«Ξέρετε, η πρακτική αυτή είναι αρκετά συνηθισμένη, υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στρατολογήσουν νέους εργαζομένους. Και το κάνουν όλη την ώρα, η CIA το κάνει κάθε χρόνο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.